Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua educaţiei pentru dezvoltare durabilă 2012

ro

27 Nov, 2012 00:53 1173 Marime text

Mare Nostrum a organizat sâmbătă, 24 noiembrie, între orele 10:00-14:00, la Liceul Teoretic „Ovidius" Constanţa, un workshop explicativ-interactiv cu ocazia „Zilei Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă". Aflat la a doua ediție, evenimentul s-a adresat cadrelor didactice din Judeţul Constanţa, care lucrează cu elevi de toate nivelurile, dar şi altor persoane interesate de această temă.

Scopul workshop-ului a fost familiarizarea participanţilor cu metode non-formale de educaţie, care pot fi folosite cu succes în activităţile extra-curriculare.

Astfel, au fost abordate atât concepte generale legate de Educaţia pentru Dezvoltare Durabilă, cât şi prezentări detaliate ale unor metode precum: Open Space Technology - OST (metoda spaţiului deschis), Public Speaking, mentorat, PhotoVoice, învăţarea prin joc, Biblioteca Vie, origami şi quilling educativ, Cafenea Publică, Teatru Labirint, Teatru Forum, animaţie socio-educativă, terapie prin artă.

Prezentările au fost însoţite de exemple şi câteva aplicaţii practice, pentru a putea observa mai eficient modul de implementare al acestor metode. De asemenea, au existat sesiuni de întrebări şi răspunsuri interactive pentru participanţi, pentru explicaţii suplimentare, dar şi pentru schimbul de bune practici.

La activitate au fost prezente 45 de persoane, dintre care 42 cadre didactice din Constanța, care au fost interesate să-și facă mai atractive și mai eficiente orele de curs și activitățile extra-școlare, de a se apropia mai mult de copii și de tineri. Iată ce ne-a declarat o participantă:

'Totul este foarte bine gândit, prezentarea a fost riguroasă, tematica este extrem de importantă, am aflat lucruri pe care nu le ştiam, utile, iar metodele prezentate sunt perfecte pentru a organiza o activitate la clasă" - Anca Teodora Butiuc, profesor de limba română la Colegiul Comercial "Carol I", din Constanța.

Ca și anul trecut, s-a insistat foarte mult pe aplicabilitatea metodelor. Scopul principal a fost ca participanții să plece de la workshop cu un plan de acțiune în minte, pe care să îl poată pune în aplicare foarte ușor. De asemenea, a fost foarte apreciat caracterul nou al tematicii, pe care nu a mai abordat-o nimeni în Constanța, până acum, iar coordonatorul de proiecte, Andreea Ionașcu a promis că evenimentul va deveni, cu siguranță, unul tradițional pentru Mare Nostrum.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii