Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Webinar Live pentru români şi moldoveni Cum obţinem informaţii de interes public de la instituţiile statului?

ro

14 Mar, 2016 11:39 2186 Marime text
Alianța pentru o Romanie Curata si Initiativa pentru Integritate in Serviciul Public din Republica Moldova va invita sa va inscrieti la trei sesiuni on-line de instruire dedicate cetatenilor si organizatiilor preocupate de accesul la informatia de interes public de pe ambele maluri ale Prutului.

15 martie, intre 11.00 – 12.00
Tema: Ia statul la intrebari! Cum te sustin concret Romania Curata si Moldova Curata sa pui întrebari autoritatilor potrivit Legii 544 privind liberul acces la informatiile de interes public. Prezentarea platformei prin care am interogat peste 5000 de autoritati. Afla si tu cum poti sa te folosesti de aceasta oportunitate pe care o punem la dispozitia publicului larg.

16 martie, intre 11.00 – 12.00
Tema: Transparenta in universitati: care sunt informatiile pe care institutiile de invatamant superior trebuie sa le ofere publicului pe site. Care sunt informatiile pe care de regula universitatile le ascund si ce pot face studentii pentru a ajunge la ele.

17 martie, intre 11.00 – 12.00
Tema: Care sunt institutiile statului care isi pastreaza secreta activitatea fata de opinia publica si de ce aceasta secretomanie. Pasi concreti pentru spargerea blocajului in comunicarea publica a rezultatelor muncii institutiilor centrale si locale.

Veti dialoga cu membri ai echipelor Romania Curata si Moldova Curata si doi avocati: Ana Demsorean, din partea Societatii Academice din Romania (promotorul proiectului Romania Curata, Bucuresti) si Tatiana Puiu, din partea Asociatiei Presei Independente (Moldova Curata, Chisinau).

Vom analiza, in direct pe www.romaniacurata.ro exemplele oferite de dumneavoastra si va vom spune concret cum puteti proceda in continuare pentru a primi raspunsul solicitat.

Va invitam sa completati formularul ce va asigura posibilitatea de a pune intrebari in avans pentru aceste sesiuni on-line, ceea ce va permite avocatilor sa va raspunda documentat la fiecare caz in parte: (formularul aici)

Nota: cu exceptia intrebarilor dvs., datele transmise raman confidentiale, inclusiv numele daca se exprima o asemenea optiune. Webinarul va putea fi urmarit LIVE pe platforma www.romaniacurata.ro in intervalul orar mentionat, ceea ce va permite participantilor sa puna intrebari în direct folosind sectiunea de comentarii aferentă articolului principal de pe homepage.

Pentru detalii suplimentare ne puteti contacta la radu.busneag@sar.org.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii