Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Pesticide, încotro?" a ajuns la final

ro

31 Mar, 2011 16:31 1117 Marime text

Proiectul „Pesticide, încotro?" a fost implementat în vederea continuării proiectului „Creşterea conştientizării publice cu privire la utilizarea pesticidelor şi la impactul asupra sănătăţii umane şi asupra mediului". Acesta s-a desfăşurat în perioada decembrie 2010-martie 2011 şi a fost finanţat de PAN Germany.

În cadrul proiectului au fost desfăşurate o serie de lecţii la clasă, prin intermediul cărora elevii au fost informaţi cu privire la problema pesticidelor şi a beneficiilor fermelor organice. Acţiunile au vizat în principal localităţile rurale din Constanţa, urmărind în acelaşi timp şi informarea şi implicarea părinţilor.

O altă activitate prevăzută în proiect a fost reactualizarea site-ului deja existent cu cele mai recente informaţii legate de tema pesticidelor, atât din România, cât şi din Europa. De asemenea, pentru a atinge un grup ţintă mai numeros, toate informaţiile vor fi traduse în engleză. Totodată, datele de pe website-urile internaţionale vor fi traduse în română şi puse la dispoziţia publicului.

„Ne-am implicat în acest al doilea proiect legat de tema pesticidelor în vederea continuării acţiunilor de informare a cetăţenilor. Efectele acestora asupra sănătăţii şi asupra mediului nu sunt încă pe deplin conştientizate. În vederea realizării acestui fapt am decis actualizarea site-ului, care este util atât profesioniştilor, cât şi tuturor celor interesaţi de domeniul pesticidelor", a declarat Andreea Ionaşcu, coordonator proiecte.

Scopul proiectului a fost promovarea temei pesticidelor în România, în vederea creşterii gradului de conştientizare cu privire la efectele acestora asupra sănătăţii şi asupra mediului, prin intermediul website-ului http://pesticide.marenostrum.ro şi a prezentărilor la clasă.

MARCELA ROMAN

RESPONSABIL PR

ONG MARE NOSTRUM

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii