Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Povestiri despre meşteşugari cu fotograful Sorin Onişor (galerie foto)

ro

06 Jul, 2011 17:11 1708 Marime text


Constanţa, 6.07.2011

Povestiri despre meşteşugari cu fotograful Sorin Onişor

Vineri 8 iulie, de la ora 19:00, vă aşteptăm la Poarta 1 la discuţii despre meşteşugarii romi cu Sorin Onişor, autorul fotografiilor expuse în cadrul Zilelor Romano ButiQ.
Sorin Onişor străbate de 8 ani întreaga ţară în căutarea comunităţilor de meşteşugari care au reuşit să supravieţuiască practicând lucrul de mână. Imaginile nu provin doar din simple călătorii. Sorin a locuit în aceste comunităti o vreme îndelungată pentru a le cunoaşte cu adevărat. De-a lungul timpului, el a fotografiat împletitori, rudari, căldărari, fierari, dar şi meşteşugari care au îndeletniciri puţin ştiute în zilele noastre, cum ar fi obţinerea cărbunelui de lemn, zis şi mangal.
În prezent Sorin Onişor este doctorand al Universităţii de Vest Timişoara, iar disertaţia sa se numeşte  “Meşteşugul fierăritului în Transilvania şi Banat”.
Sorin îi aşteaptă pe cei interesaţi la Zilele Romano ButiQ pentru a le împărtăşi din experienţele sale, dar şi pentru a răspunde la întrebări despre meşteşugari!
Acest eveniment face parte din proiectului  "Romano Cher - Casa Romilor", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 (56327) - “Investeşte în oameni”. Proiectul are ca obiectiv principal readucerea meseriaşul tradiţional de etnie romă pe piaţa economică şi în viaţa activă a comunităţii.

Zilele Romano ButiQ sunt realizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa.

Pentru informaţii suplimentare: www.mestesukar.ro

Contact: Irina Georgescu
Media Relations KCMC

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii