Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miting de protest impotriva gazului care ucide Dobrogea

ro

25 Apr, 2012 00:30 1234 Marime text

Coaliţia DOBROGEA VERDE face un APEL către toţi locuitorii judeţului Constanţa să vină la Mitingul de protest împotriva forărilor prin fracţionare hidraulică a gazelor de şist în Dobrogea, joi, pe 26 aprilie 2012, orele 17.00 - 19.00 în Parcul Primăriei din Constanţa, la Monumentul Victoriei-Statuie.

„Spune NU otravirii apei!" este sloganul cu care vom milita pentru interzicerea acestei metode a exploatării gazului de şist în România, metodă controversată, cu efecte negative în ceea ce priveşte sănătatea noastră, a dobrogenilor, contaminarea pânzei freatice şi a surselor noastre de apă potabilă, apariţia explozivă a bolilor specifice sistemului nervos, a bolilor de piele şi chiar a cancerului, contaminarea solului, epuizarea resurselor de apă, scoaterea terenurilor din circuitul agricol precum şi provocarea unor cutremure de pământ.

Constănţeni, veniţi alături de noi pe 26 aprilie în Parcul Primăriei la Statuia Victoriei! Luptăm pentru sănătatea noastră şi a copiilor noştri!

Coaliţia DOBROGEA VERDE, formată din ONG Mare Nostrum, Grupul pentru Jurnalism, Cultură şi Comunicare, Centrul pentru Resurse Civice şi Comisariatul pentru Societate Civilă, Vama Verde, Costineştiul Verde, Mangalia Verde se alătură astfel mişcărilor protestatare pe aceeaşi temă ce vor avea loc concomitent în România, la Bârlad, Bucureşti, Cluj şi Timişoara. Acesta este un apel de mobilizare generală a tuturor dobrogenilor!

Vom ieşi în stradă şi vom aduce la noi sticle cu apă de 0,5 l pentru a le depune in faţa statuii, deoarece credem că aceasta va fi singura rezervă de apă potabilă din Dobrogea, rămasă după începerea forărilor prin fracţionare hidraulică a gazelor de şist!" ne declară d-ra Mihaela Cândea, director executiv la ONG Mare Nostrum.

Coaliţia Dobrogea Verde îşi doreşte ca prin Mitingul de protest de pe 26 aprilie de la Constanţa şi din celelalte oraşe, România să se alăture statelor care au interzis definitiv această metodă de exploatare a gazurilor de şist pe teritoriile lor, efect realizat prin mişcările şi protestele stradale ale societăţii civile.

 

Roxana Gemai

RESPONSABIL PR

ONG MARE NOSTRUM

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii