Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mare Nostrum 10% mai puţine eşuări ale cetaceelor în 2015

ro

28 Nov, 2015 12:02 1934 Marime text
Un delfin a eşuat pe plaja din dreptul hotelului REX, din staţiunea Mamaia!

În urma apelului de urgenţă din partea dispeceratului ABADL, joi, 26 noiembrie a.c., echipa Mare Nostrum s-a deplasat la faţa locului şi a identificat un exemplar de Marsuin (Phocoena phocoena relicta), un mascul, mort de aproximativ 48-72 de ore. Având în vedere semnele de pe corp, moartea acestuia a survenit, se pare, în urma coliziunii cu pala unei elice de ambarcaţiune. Loviturile puternice de stabilopozi şi de pietrele întâlnite până la mal au lăsat urme vizibile pe corpul neînsufleţit al delfinului. După analizarea şi colectarea probelor, cadavrul a fost transferat spre incinerare.

Această eşuare vine după o perioadă de mai bine de o lună de "linişte".
Anul acesta, Mare Nostrum a identificat 68 de cetacee eşuate de-a lungul litoralului românesc, în procente, aceasta înseamnă o scădere a numărului de eşuări cu 10% faţă de anul trecut.

"Credem cu tărie că acest lucru se datorează, în principal, eforturilor noastre susţinute şi neîntrerupte. Dar, toate acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul partenerilor şi, mai ales, voluntarilor Mare Nostrum, cărora dorim să le mulţumim pe aceasta cale", a declarat Marian Paiu, Coordonatorul de proiect.
Rezultatele înregistrate până acum ne motivează să continuăm proiectele dedicate delfinilor şi să ne dorim să facem mai mult pentru conservarea ecosistemului Mării Neagre.

Această activitate face parte din programul intitulat “Monitorizarea delfinilor din Marea Neagră”, susţinut financiar de către OMV Petrom şi de Campania „Adoptă un delfin”, care ne dorim foarte mult să-l continuăm la Mare Nostrum şi anul următor.
Dacă osbervaţi un delfin eşuat, contactaţi-ne la numerele de telefon 0241 612 422 sau 0763255731, iar pe site-ul www.delfini.ro găsiţi formularul online prin intermediul căruia ne puteţi trimite informaţii cu privire la delfini (vii sau morţi).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii