Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderii studenților din Europa se întâlnesc la Cluj-Napoca

ro

30 Nov, 2015 10:54 1595 Marime text
    Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este gazda celei de-a 69-a Adunare Generală a Organizației Europene a Studenților (European Students’ Union - ESU) la Cluj-Napoca, în perioada 30 noiembrie-6 decembrie 2015, în contextul derulării în România a programului Capitală Europeană de Tineret 2015. Acesta este cel mai important eveniment bianual al singurei federații care reprezintă studenții din Europa și reunește peste 120 de lideri ai acestora din cele 47 de organizații membre, din 38 de țări.
    European Students` Union (ESU) este federația care reprezintă și promovează interesele tuturor studenților la nivel european, în fața tuturor structurilor relevante, precum Uniunea Europeană, Bologna Follow Up Group, Consiliul Europei și UNESCO, având o activitate de peste 33 de ani. Misiunea ESU este de a reprezenta, apăra și consolida drepturile democratice și politice, sociale și cele educaționale ale tuturor studenților. De asemenea, ANOSR are un delegat în actualul Birou de Conducere al acestei structuri, a cărui activitate se concentrează în principal în domeniul asigurării calității învățământului superior la nivel european.
Adunarea Generală a Organizației Europene a Studenților (ESU) este cel mai important eveniment internațional al structurii și are scopul de a defini politicile, viziunea și misiunea ESU pentru următoarea perioadă. Adunarea Generală stabilește, printre altele, planul de lucru, declarațiile, pozițiile, moțiunile externe și diverse documente de interes.
În perioada 30 noiembrie - 6 decembrie 2015, în contextul Cluj-Napoca Capitală Europeană de Tineret, România este gazda acestui eveniment deosebit de important, țara noastră devenind punctul de maxim interes pentru mișcarea studențească din Europa. Tema centrală a dezbaterilor din acest an va fi asigurarea calității în Spațiul European al Învățământului Superior din perspectiva studenților.
    În 2012, la București, ANOSR a fost gazda celei de-a 62-a Adunări Generale a ESU, în premieră pentru România, acum fiind pentru a doua oară când acest prestigios eveniment e găzduit de țara noastră.
„Suntem încrezători că acest eveniment va contribui la dezvoltarea mișcării studențești europene și că, prin dezbaterile și pozițiile care vor fi asumate în cadrul Adunării Generale a Organizației Europene a Studenților, unde ANOSR va reprezenta pozițiile studențior din România, vom contribui la dezvoltarea sistemelor educaționale din întreaga Europă. Ne bucurăm că ANOSR poate fi din nou gazda acestui eveniment și că putem reuni în Capitala Europeană a Tineretului toți liderii studenților europeni, acest lucru demonstrând, încă o dată, poziția solidă pe care o are ANOSR la nivel internațional, vocea studenților din România fiind mereu reprezentată cu succes în acest cadru.” - Vlad D. Cherecheș, președinte ANOSR
Ceremonia oficială de deschidere a evenimentului va avea loc miercuri, 2 decembrie 2015, începând cu ora 10:30, în sala Viena de la Grand Hotel Napoca din Cluj-Napoca, unde vor fi prezenți reprezentanți ai Administrației Prezidențiale și ai Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Cu această ocazie, ne face o deosebită plăcere să vă invităm să participați la deschiderea celui mai important eveniment educațional studențesc din România, ce reunește atât liderii studenților din toată Europa, cât și importanți actori ai sistemului de învățământ românesc.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii