Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copii, bucurie, plajă, mare, soare şi... dans - o zi perfectă de 1 iunie, cu cadouri şi prietenie la Eforie Nord

ro

05 Jun, 2017 14:24 2268 Marime text
Comunicat de presă

Pentru al 7-lea an consecutiv, Asociaţia United Hands România a organizat un eveniment special de Ziua Copilului la Complex Hotelier Dunărea din Eforie Nord, gazdă şi partener principal, în beneficiul copiilor din centre de plasament din judeţul Constanţa. Distracţia a început pe plajă încă de dimineaţă: peste 100 de copii au sosit dornici de joacă pe nisip, în prima zi de vară. I-au întâmpinat voluntari ai Asociaţiei United Hands, ai Lions Club Constanţa Balkanica şi soldaţi americani de la Black Sea Rotational Force 17.1 din Mihail Kogălniceanu, toţi aceştia prieteni ai copiilor, dispuşi să le provoace cât mai multă bucurie.
 
"Ne-am simţit toţi copii, chiar dacă unii am avut şi ceva atribuţii şi responsabilităţi. Indiferent de vârstă, este important să păstrezi spiritul ludic, să apreciezi joaca şi să zâmbeşti mult, să te bucuri de lucrurile simple. Pe plaja din Eforie Nord, copiii din centre de plasament nu au avut "etichete" de copii instituţionalizaţi, ci au fost copii şi atât; copii perfecţi, iubiţi, cărora li s-a permis să alerge desculţi pe nisip, să facă tumbe, să se joace cu mingile, să sară în căsuţa gonflabilă special instalată... Practic, dincolo de implicarea activă a voluntarilor în fel de fel de activităţi sportive şi recreaţionale, am dorit să le oferim senzaţia de libertate de ziua lor, de 1 iunie: plaja a fost doar a lor, nu le-am impus un program fix de activităţi, ci şi-au ales singuri jocurile prefearate, alternând cu plimbări pe malul marii şi chiar încercând apa cu picioarele, în cea mai caldă zi de până acum din acest an. Desigur, totul s-a întâmplat sub supravegherea noastră atentă, având şi ajutorul educatorilor însoţitori. Copilăria este invariabil asociată spiritului liber - fără griji, zâmbete multe, fericire pură", spun reprezentanţii Asociaţiei United Hands România, care se declară fără ezitare nişte "copii mai mari".
 
După prânz, copiii au ajuns la Complex Hotelier Dunărea, acolo unde întreaga echipă de bucătari şi ospătari din restaurantul unităţii pregătea ultimele detalii pentru o masă cu totul specială. Cu ajutorul sponsorilor, copiii au avut tratament demn de persoane sărbătorite: mese pregătite pentru un eveniment de gală, preparate culinare din ingrediente atent selecţionate, reţete ce au asigurat gust şi aspect desăvârşite.
 
"Mereu îi considerăm invitaţi VIP pe copiii pe care îi primim cu drag la acest eveniment devenit deja o tradiţie anuală. Suntem atenţi la fiecare detaliu şi dorim să le oferim o experienţă memorabilă. Ştim că merită din plin un astfel de tratament şi i-am răsfăţat cu mai multe feluri de mâncare şi mai multe deserturi, inclusiv îngheţată, să ne asigurăm că satisfacem toate preferinţele! Nici nu concepem un mod mai bun de a întâmpina vara pe litoral decât o astfel de zi de gală în beneficiul unor copii minunaţi, aflaţi temporar în afara unor familii, dar cărora dorim să le provocăm cât mai multe bucurii!", subliniază Raluca Zaharia, Manager al Complexului Hotelier Club Dunărea din Eforie Nord.
 
Toţi copiii au primit cadouri şi dulciuri, în urma unei campanii online în care comunitatea s-a mobilizat exemplar: constănţenii au pregătit cutii cu cadouri pentru fiecare copil prezent la eveniment, pentru ca ziua să fie cu adevărat una superbă.
 
Evenimentul "La mulţi ani, copilărie! Daruri, jocuri, bucurie" a fost posibil graţie excelentei colaborări, extrem de îndelungate, dintre Asociaţia United Hands România şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, instituţia care protejează copiii aflaţi în centrele de plasament. Această colaborare este mai mult decât un protocol, este o formă prin care, de cât mai multe ori pe an, se reuşeşte implicarea copiilor în experienţe puternic pozitive.
 
"Copiii din centrele de plasament au nevoie de protecţie sub diverse forme, inclusiv iubire, prietenie, socializare, apropierea de voluntari şi implicit de comunitate. Copiii trebuie să înţeleagă că ei sunt importanţi, că multor oameni buni le pasă de ei, că viitorul este promiţător, viaţa este frumoasă şi aduce cu sine o mulţime de bucurii. Cel mai eficient mod prin care poţi estompa unor copii rănile sufleteşti este să le oferi experienţe pozitive care să le facă îndepărtate şi lipsite de contur pe cele nedorite, trăite de ei din păcate în trecut. Practic, le oferim culoare şi căldură care să înlocuiască, prin actualitate şi intensitate, cât mai mult din ceea ce este gri şi rece", explică Mihaela Ristea, Director Executiv al Direcţiei de Protecţie a Copilului din cadrul DGASPC Constanţa.
 
Deşi toţi copiii au fost "vedete", şase copii din Centrul de plasament Delfinul din Agigea s-au făcut remarcaţi şi au atras aplauzele tuturor. Este vorba despre Trupa Fresh: Daniela, Miruna, Jan, Alexandru, Luminiţa şi Sibel, pregătiţi şi coordonaţi de Iomer Chenan. Copiii au dansat pe câteva melodii chiar pe ringul de dans al restaurantului de la Complexul Hotelier Club Dunărea din Eforie Nord, momente de zumba latino apreciate de întreaga audienţă, aproape 150 de persoane. Trupa Fresh pune accentul pe pasiune, copiii repetă seara la centru, de câte ori au ocazia. Dansul este doar una dintre activităţile artistice în care sunt implicaţi copiii de la Centrul de plasament Delfinul, pe lângă teatru, pictură sau muzică.
 
Merită remarcată implicarea Lions Club Constanţa Balkanica, ce a contribuit la succesul evenimentului. Lions Club Constanţa Balkanica a asigurat cadouri pentru 20 dintre copiii participanţi plus dulciuri pentru toţi copiii angrenaţi în acest eveniment. În acelaşi timp, voluntarii Lions Club Constanţa Balkanica au fost prezenţi în toate etapele evenimentului, implicându-i pe copii în diverse activităţi.
 
"În deplină concordanţă cu scopul Asociaţiei Internaţionale a Cluburilor Lions, am dorit să ne implicăm pentru bunăstarea civică, socială şi morală a comunităţii din Constanţa. Pe scurt, am contribuit la obiectivul imediat al acestui eveniment: o zi minunată pentru copiii din centrele de plasament. Privind însă pe temen lung, astfel de mici bucurii de moment reprezintă paşi importanţi pentru formarea corectă a personalităţii copiilor, viitorii adulţi din societatea noastră. Vom susţine mereu astfel de iniţiative în beneficiul comunităţii", precizează Anamaria Zechiu Ciorogaru, Preşedinte Lions Club Constanţa Balkanica.
 
La evenimentul "La mulţi ani, copilărie! Daruri, jocuri, bucurie" de pe 1 iunie 2017 au participat copii de la Centrul de plasament Delfinul din Agigea, Centrul de primire a copilului în regim de urgenţă Evrica, Centrul de plasament Antonio, Centrul de plasament Ovidiu, Centrul de plasamet Micul Rotterdam, Centrul Sparta Rotterdam din Techirghiol. Acţiunea a fost posibilă graţie sponsorilor şi partenerilor: Black Sea Rotational Force, DGASPC, Lions Club Constanţa Balkanica, Metropolitan, Selgros, Euxin Marine, Club Dunărea, Ultramon, Decathlon, Papuc Endes, Alex Gorbănescu Grafic Design, Unilever Food Solutions, Bonduelle, McCain, Agrirom, FRoSTA, Coca-Cola, Algida România, Mgc Topoloveni, Dr. Oetker, Patico Delicatese, Gecam SRL, Telsmit SRL Marathon Distribution SRL, Dorina Revici Photography.
 
Având misiunea asumată de a îmbunătăţi calitatea vieţii pentru cei aflaţi în suferinţă sau care se află în diverse situaţii de risc, Asociaţia United Hands România sprijină toate persoanele ce au nevoie de ajutor, indiferent de rasă, religie, naţionalitate sau poziţie socială. United Hands colaborează cu persoane şi organizaţii din toate mediile culturale şi etnice, fiind una dintre organizaţiile non-guvernamentale ce a reuşit să aibă continuitate în proiecte realizate în Constanţa şi în zona Dobrogea în ultimii 17 ani.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii