Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Triathlon Challenge Mamaia este Cupa Europeana Premium

ro

24 Aug, 2015 09:49 1807 Marime text
Triathlon Challenge Mamaia este Cupă Europeană Premium: fond de premiere dublu, sportivi de top, puncte în plus pentru clasificarea continentală
 
Ediția 2015 a evenimentului sportiv Triathlon Challenge Mamaia se anunță una explozivă prin premiile puse la bătaie, calitatea participanților, locul de desfășurare și mai ales miza europeană. În acest an, triatlonul de la Marea Neagră este Cupă Europeană Premium.

Evenimentul este cu atât mai important cu cât au loc maximum trei evenimente premium pe an la nivel de continent. În 2015, vor fi doar două cupe premium în Europa - Triathlon Challenge Mamaia și Holten Triathlon, fapt ce plasează ţara noastră în topul ţărilor cu un potenţial enorm de creştere din punct de vedere sportiv şi competiţional. Triathlon Challenge Mamaia este cel mai mare triatlon din Europa de Est și Balcani și este etapa finală (a șasea) din Romanian Triathlon Series.
 
De la Cupă Europeană la Cupă Mondială
În 4-6 septembrie, la ediția a VII-a a concursului Triathlon Challenge Mamaia, participanți din peste 20 de ţări se vor lupta pentru un fond de premii dublu față de anul trecut, adică 25.000 de euro! De asemenea, punctajele în clasamentul ETU sunt semnificative: acestea cresc de la 250 de puncte pentru cupa normală la 400 pentru cupa premium. Avem astfel garanția că la Mamaia se vor întrece unii dintre cei mai buni triatloniști din lume. În lista punctelor ITU, cupa europeană și cupa premium au același număr de puncte pentru câștigător, adică 200 de puncte.

Cupa Premium este pasul final dinaintea Cupei Mondiale. Triathlon Challenge a arătat că poate face față provocărilor logistice și de organizare și va demonstra anul acesta că este o competiție demnă de triatloniștii cei mai buni din lume.

Înscrierile sunt în toi pe site-ul european oficial și lista celor înscriși poate fi consultată acolo în orice moment. Până la momentul redactării, erau înscriși peste 70 de băieți și 15 fete. România va fi reprezentată de doi sportivi de top, Alexandru Diaconu și Antoanela Manac.

Alexandru Diaconu (28 de ani) a participat la primul triatlon în 2004, la Timișoara. Competițiile lui preferate sunt IronMan, deoarece îl forţează să-și depăşească limitele. Diaconu este mândru de rezultatele obținute la două competiții: cursa de Ironman din 2009 (locul 19) și Campionatul Mondial de HalfIronman din LasVegas 2011 (locul 13 la categoria de vârstă).

Antoanela Manac (20 de ani) este legitimată la CS Atena Constanța și este campioană națională și balcanică la duatlon, vicecampioană națională la triatlon și a obținut locul 11 la Cupa Europeană de la Alanya. În 2014, a obținut locul 1 la Triathlon Challenge Mamaia, proba sprint.
Probele individuale și de echipă
La Triathlon Challenge Mamaia, vă puteți înscrie la proba care vi se potrivește cel mai bine.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii