Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - 29.01.2009

ro

29 Jan, 2009 20:02 983 Marime text

UNIUNEA NATIONALA A JUDECATORILOR DIN ROMANIA

danapascut2002@yahoo.com
dragosdotcalin@yahoo.co.uk

COMUNICAT  DE  PRESĂ

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România felicită noua generaţie de judecători şi procurori definitivi şi sprijină necondiţionat apelul acestora pentru respectarea independenţei justiţiei.

 Independenţa justiţiei nu este un drept al judecatorilor, ci un drept al societăţii.  O justiţie independentă şi eficientă presupune în mod imperativ un sistem ce oferă judecătorilor instrumentele adecvate de lucru, în special o legislaţie coerentă şi stabilă şi o baza logistică suficientă.

Aceste imperative nu sunt respectate în statul de drept numit România. Ca dovadă, ataşat prezentului comunicat, Uniunea Naţională a Judecătorilor din România dă publicităţii imagini ale unor spatii în care, în fiecare zi, mare parte din magistraţii şi personalul auxiliar depun eforturi însemnate pentru îndeplinirea unei justiţii eficiente, precum şi, exemplificativ, câteva dintre listele unor şedinţe de judecată, ce dovedesc o încărcătura uriaşă de dosare, mai ales la instanţele inferioare.

Reamintim că reforma justiţiei presupune eforturi conjugate din partea tuturor instituţiilor sau organizaţiilor implicate direct sau indirect, pentru a nu afecta în mod fals şi iremediabil sentimentul exterior de încredere în justiţie pe care din interior ne străduim să îl câştigăm.

Acest semnal a fost transmis azi şi de colegii noştri tineri, sperând ca va fi receptat în mod corect şi deschis nu doar de toţi factorii implicaţi în reforma justiţiei, ci şi de societatea românească in ansamblu.

29 ianuarie 2009

judecător Dana Cristina Gîrbovan,
Preşedinte al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii