Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNE Cernavoda - in topul centralelor nucleare din lume

ro

11 Oct, 2011 23:09 1427 Marime text

Rezultatele obtinute de SN Nuclearelectrica SA in ultimii ani au consacrat centrala nucleara de la Cernavoda in randul celor mai performante centrale nucleare din lume. Astfel, potrivit statisticilor internationale recente, Unitatea 1 - CNE Cernavoda se situeaza la nivelul lunii iulie 2011 pe pozitia 5 in topul unitatilor nucleare din lume, avand un factor de capacitate mediat pe ultimii trei ani de peste 96%.

Unitatea 2 de la CNE Cernavoda urmareste indeaproape performantele Unitatii 1, inregistrand un factor mediat pe ultimii trei ani de 93%. In baza acelorasi statistici internationale, U1 este pe pozitia 1 in Europa iar U2 pe pozitia 7 in topul CNE din Europa. Cu ambele unitati in TOP ZECE din Europa si cu o unitate in TOP 10 din lume, CNE Cernavoda demonstreaza ca obtine rezultate remarcabile care se sustin pe termen lung.

In anul 2010, CNE Cernavoda cu cele doua unitati in operare a livrat o cantitate de 10.704.751 MWh in Sistemul Energetic National, asigurand astfel aproximativ 20 % din consumul national de electricitate.

Aceste rezultate s-au obtinut in conditii de securitate pentru populatie, mediu si personalul centralei. Astfel, nu s-a inregistrat nici un eveniment de deversare in mediu de substante periculoase, iar doza colectiva inregistrata la CNE Cernavoda se situeaza considerabil sub valorile medii multianuale intregistrate la nivel mondial pentru centralele de acelasi tip.

Aceste rezultate deosebite se datoreaza performantelor manageriale, lucrului in echipa si bunei pregatiri a personalului, a vastei experiente de operare si rigurozitatii in respectarea standardelor de securitate nucleara si eficienta economica. CNE Cernavoda reprezinta un model de eficienta economica coroborata cu mentinerea unui inalt standard in protectia mediului si a populatiei.

De-a lungul intregului proces de producere a energiei nucleare, CNE Cernavoda aplica o politica de transparenta si deschidere catre public, prin comunicarea constanta a rezultatelor obtinute, a rapoartelor de monitorizare a mediului si a investitiilor menite sa creasca performanta si securitatea nucleara.

Biroul de presa SN Nuclearelectrica SA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii