Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost anagajat al muzeului Callatis este acuzat de furt intelectual Teză de doctorat plagiată, susţinută la Universitatea din Bucureşti

ro

29 Jan, 2011 01:11 3455 Marime text
Un fost angajat al Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, pe nume Constantin Robert, și-a susținut ieri, 27 ianuarie 2011, în ședință publică, teza de doctorat la Facultatea de Istorie a Universității din București. Din fericire, în sală s-au aflat și specialiști în arheologie, care au atras atenția Comisiei de doctorat asupra faptului că doctorandul a plagiat. Constantin Robert a dovedit astfel că nu a fost în stare, în cei zece ani de studiu, decât să copieze materialele unor cercetători mai inteligenți decât el și să și le aroge ca fiind ale lui. Mai exact, colegii noștri de la București au prezentat, cu exactitate, sursele de unde a plagiat, după cum urmează: Andrei Soficaru, Propunere pentru o tipologie uniformă a mormintelor romano-bizantine din Dobrogea în PEUCE, S.N. V, 2007, p. 297 - 312 și Andrei Soficaru, Un studiu de bioarheologie asupra necropolei romano-bizantine de la Callatis

în PONTICA XLII, Constanța, 2009, p. 561 - 583. Comisia de doctorat nu a ținut însă cont de atenționările specialiștilor și, la insistențele d-lui Alexandru Barnea, prof. la Facultatea de Istorie a Universității din București, a propus acordarea calificativului pentru obținerea titlului de doctor.

Codul de etică al Universității din București, aprobat în ședința Senatului în data de 19 ianuarie 2006, vorbește depre dreptate și echitate, despre meritul individual, despre profesionalism, onestitate și corectitudine intelectuală, despre transparență, responsabilitate și altele însă, probabil, Constantin Robert nu a fost interesat de prevederile acestui cod. Deși Comisia de doctorat a propus acordarea calificativului pentru obținerea titlului de doctor celui care s-a dovedit că a plagiat, suntem de părere că cei din conducerea Universității din București, și în special Colegiul de etică, ar trebui să sancționeze plagiatul.

Deosebit de grav ar fi ca dosarul plagiatorului să fie trimis la MEC-CNATDCU (Ministerului Educației și Cercetării - Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare), iar ministrul să fie de acord cu acordarea titlului de doctor acestui fost angajat al muzeului nostru. Firesc ar fi ca Universitatea din București să anuleze susținerea tezei și exmatricularea plagiatorului de la doctorat, fără a mai avea dreptul de reînscriere. Așa procedează universitățile din lumea civilizată, dar și multe universități din România. Nu credem că Universitatea din București este o pepinieră de hoți intelectuali și suntem convinși că acesta este doar un caz izolat, care a beneficiat doar de susținerea d-lui prof. Al. Barnea.

Aflând despre frauda intelectuală a fostului angajat al muzeului callatian, dr. Mihai Ionescu, responsabilul științific de la Callatis, este convins acum de faptul că și lui i-au fost furate drepturile de autor, întrucât lucrarea respectivă de doctorat se intitulează: Necropola romano-bizantină de la Callatis.Pontica 2009, Constantin Robert a prezentat o comunicare bazată pe cercetările arheologice conduse de dr. Mihai Ionescu, unde acesta avea drepturi de autor, fără ca măcar să îl amintească în comunicare. Facem precizarea că majoritatea cercetărilor arheologice de la Mangalia au fost realizate sub îndrumarea lui Mihai Ionescu, autorul, în fapt, al articolelor apărute în revistele științifice de specialitate, deși în colectiv era trecut (coautor) și plagiatorul Constantin Robert. Afirmația se bazează pe faptul că, la Sesiunea științifică

Interesându-ne de respectiva teză de doctorat, cu scopul de a ne convinge dacă dr. Mihai Ionescu a fost, sau nu, și el plagiat, am aflat cu stupoare, de la colegii noștri din București, că teza nu se află, așa cum ar fi fost firesc, la biblioteca Facultății de Istorie a Universității din București, ci doar la secretariat, unde, din motive ușor de înțeles, nu poate fi consultată. Acești colegi ai noștri au încercat săptămâna trecută să consulte teza de doctorat, dar încercarea lor a fost zadarnică. Ceea ce au găsit a fost doar rezumatul tezei de doctorat. Acum știm care este motivul ...

Prin urmare, constatăm că această teză a fost, cu bună știință, ținută departe de privirile celor care ar fi putut să descopere furtul intelectual. Dacă plagiatul s-a demonstrat numai din rezumatul tezei de doctorat, ne imaginăm ce conține teza. Dr. Mihai Ionescu, în calitate de responsabil științific la Callatis, dar și ca fost coleg cu plagiatorul, i-a solicitat lui Constantin Robert să îi arate teza, însă acesta a refuzat categoric.

Ca urmare, colectivul de cercetători de la Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia, se dezice de astfel de metode de furt intelectual! Știind cu ce fel de individ avem de-a face și, convinși fiind că și rezultatele cercetărilor noastre arheologice au fost plagiate, vom face tot posibilul să intram în posesia textului acestei teze de doctorat, după care ne vom adresa, în mod oficial, Facultății de Istorie a Universității din București, Ministerului Educației și Cercetării, precum și Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.

Subliniem faptul că încălcarea drepturilor recunoscute şi garantate prin lege atrage răspunderea civilă, contravenţională sau penală, după caz, potrivit legii, iar autorii plagiați sunt îndreptățiți să îi acționeze în instanță pe cei care se fac vinovați de furt intelectual.

Țin să subliniez și faptul că plagiatorul Constantin Robert duce, de vreo doi ani, o campanie de denigrare a primarului municipiului Mangalia, a directorului Muzeului Callatis, a responsabilului științific al șantierului Callatis, a directorului DJCPCN Constanța, precum și a celorlalți angajați ai muzeului callatian. Ca dovezi avem reclamațiile stupide adresate Comisiei Naționale de Arheologie și comentariile de pe Internet, la articolele care făceau referire la muzeul callatian sau la administrația locală, dar și sesizările colegilor către conducerea muzeului.

În ajutorul lui a sărit dl. prof. Al. Barnea, publicând, în observatorucultural.ro, un material în care îi lua apărarea și unde îl caracteriza ca fiind unul dintre cei mai calificați arheologi din instituție. Adresa site-ului este: http://www.observatorcultural.ro/Despre-cultura-patrimoniu-si-institutii-care-le-reprezinta*articleID_24634-articles_details.html. I-am răspuns atunci d-lui prof. Barnea spunându-i că s-a compromis susținând un astfel de arheolog. Iată că se compromite din nou, dl. prof. Barnea, susținând un asemenea doctorand pentru a obține titlul de doctor. S-a demonstrat acum foarte clar cât de calificat este acest fost angajat al muzeului în a plagia, culmea, într-o teză de doctorat.

Deosebit de amuzant este și faptul că Fundația Callatis 96, patronată de Zanfir Iorguș, care acordă anual premii și distincții speciale, în decembrie 2010, la Secțiunea Știință și Cercetare le-a conferit, Premii de Excelenţă arheologilor doctoranzi: Nicolae Alexandru, Alexandru Alexiu, Robert Constantin şi Radu Iorguș Laurenţiu. Corect ar fi fost ca cei de la Fundația Callatis 96 să se fi interesat, în prealabil, de activitatea științifică a acestor persoane. Dar iată că adevărul a ieșit acum la suprafață și așa-zisul specialist în arheologie, pe nume Constantin Robert, a demonstrat cât de bine se pricepe la plagiat. Poate ar trebui să transmitem felicitările noastre celor de la Fundația Callatis 96, pentru premiile de excelență acordate! Să înțelegem că încurajează, de fapt, incompetența și plagiatul? Sunt curios: îi vor retrage, cel puțin plagiatorului, premiul de excelență? Tăcerea Fundației Callatis 96 poate fi și ea un răspuns ...

Am descris pe larg această situație deoarece, în prezent, muzeul callatian trece printr-o perioadă deosebit de dificilă, în sensul că acest individ, căruia i s-a încheiat activitatea în cadrul instituției, face tot posibilul pentru a aduce grave prejudicii de imagine muzeului, dar și colectivului de specialiști cu rezultate deosebite în cercetarea arheologică, în activitatea științifică și muzeistică. Toate aceste afirmații se pot demonstra cu martori și documente scrise și înregistrate la Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia.

În concluzie, colectivul de cercetători ai muzeului callatian se dezice de astfel de practici de furt intelectual și condamnă plagiatul fostului angajat al Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia. Faptul că cineva își permite să plagieze într-o teză de doctorat, ar trebui să îi facă să reacționeze pe cei de la Facultatea de Istorie a Universității din București, pe cei de la Ministerului Educației și Cercetării, precum și pe cei de la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare. Însă, cum România este și ea o țară a tuturor posibilităților, sunt convins că se vor face mari eforturi pentru a mușamaliza acest furt intelectual, mai ales că plagiatorul, Constantin Robert, beneficiază și de sprijinul d-lui prof. Al. Barnea.

P.S. În Attach aveți dovada plagiatului.

 

 

Data: 28.01.2011

Cercetător științific dr. Sorin Marcel COLESNIUC

Director al Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alexiu 09 Feb, 2011 16:50 puneti-l pe sorin sa zica ZAU........ ca stie el.....
  • plagiatorul 06 Feb, 2011 12:33 partea a doua a declaratiei După susţinerea dlui Robert Constantin şi prezentarea referatelor, am cerut cuvântul conducătorului comisiei dr. Ecaterina Lung. Astfel, am expus în faţa auditoriului faptul că doctorandul a reprodus cuvânt cu cuvânt fără a cita în capitolul 5, numit Tipologia mormintelor de la pagina 98 la pagina 107, paragrafe întregi din articolul publicat de Andrei Dorian Soficaru, Propunere pentru o tipologie uniformă a mormintelor romano – bizantine din Dobrogea, Peuce S. N., V (XVIII), 2007, p. 297 – 312. De asemenea analiza antropologică a materialului osteologic uman din necropola romano-bizantină de la Callatis din campania 2000, realizată şi publicată de Andrei Dorian Soficaru, Un studiu de bioarheologie asupra necropolei romanobizantine de la Callatis, Pontica, XLII, 2009, p. 561 – 583, a fost utilizată în teza dlui. Robert Constantin, nefiind citat articolul de mai sus. Răspunzând întrebărilor mele doctorandul a motivat că nu avea cunoştinţă despre articolele respective şi teza de doctorat a dlui Andrei Dorian Soficaru, lucru neadevărat din moment ce a copiat cuvânt cu cuvânt zeci de pagini din aceste lucrări, în unele paragrafe introducând şi trimiteri la ilustraţii şi anexe (Fig. 6, Anexa 4 la pagina 106, paragraful 2, rândul 4) care nu se regăseau în lucrarea sa, ci apăreau în lucrarea de doctorat a dlui Andrei Dorian Soficaru, Populaţia provinciei Scythia în perioada romano bizantină (sf. sec. III- sec. VI), Bucureşti 2009, pagina 111 în partea de text şi la pagina 54 din partea de anexe. De asemenea, doctorandul a afirmat că a primit în anul 2001 de la dl. Andrei Dorian Soficaru analiza antropologică a osemintelor umane excavate în campania 2000, lucru din nou neadevărat devreme ce analiza antropologică a fost realizată abia în anii 2006-2007 în cadrul proiectul internaţional Global History of Health Project, fapt pe care l-am adus şi la cunoştinţa comisiei. Am arătat doctorandului că nu pot fi adevărate spusele sale, analiza antropologică fiind cuprinsă în revista Peuce într-un studiu semnat de Andrei Dorian Soficaru, Propunere pentru o tipologie uniformă a mormintelor romano – bizantine din Dobrogea, Peuce S. N., V (XVIII), 2007, p. 297 – 312, inserat în acelaşi periodic imediat după raportul semnat de un colectiv de autori constituit din Robert Constantin, Laurenţiu Radu,Mihai Ionescu, Nicolae Alexandru, Mangalia cercetări arheologice de salvare, Peuce S.N., V (XVIII), 2007, p. 241-296. Dl. Prof. dr. Al. Suceveanu a luat cuvântul, accentuând probitatea morală şi ştiinţifică a dlui Robert Constantin, arătând că un asemenea om este imposibil să plagieze alte lucrări, acuzându-l în acelaşi timp pe Andrei Dorian Soficaru de „mistificare a istoriei” şi încercând pe un ton violent să pună capăt discuţiei spunându-mi „Dumneata nu ai dreptul să vorbeşti!”. La acuzele dlui. Prof. dr. Al. Suceveanu cum că Andrei Dorian Soficaru a mistificat istoria în teza sa de doctorat, am pus în vedere faptul că aceste acuzaţii nu au fost făcute la susţinerea acelei teze, la care a fost referent, acum fiind tardive şi fără legătură cu discuţia de faţă. Cu atât mai mult, dacă dl. Andrei Dorian Soficaru a fost un mistificator”, iar dl. Robert Constantin a copiat zeci de pagini din lucrarea sa, în mod logic şi doctorandul incriminat poate fi acuzat de aceleaşi lucruri. Menţionez că referenţii au lăudat ca element de noutate adus de teza de doctorat „tipologia originală” a înmormântărilor romano-bizantine realizată de doctorandul Robert Constantin şi cuprinsă în capitolul 5 intitulat Tipologia mormintelor: Este vorba tocmai de capitolul copiat de la Andrei Dorian Soficaru şi incriminat de subsemnatul cu ocazia acesteişedinţe. Dl. Lect. dr. Carol Căpiţă secretarul comisiei a luat cuvântul, acuzând faptul că nu este posibil să fie aduse asemenea acuze unui doctorand în cadrul unei şedinţe de susţinere publică şi că citez: „Dacă mai prind un antropolog (n.a. referindu-se la Andrei Dorian Soficaru şi Mihai Constantinescu, ambii absolvenţi ai Facultăţii de Istorie, Universitatea Bucureşti şi cu titlurile de doctor în istorie obţinute la aceeaşi facultate) că îşi dă cu părerea despre arheologie îl mănânc”. Ca absolvent, din postura de şef de promoţie (Promoţia 2004) al Facultăţii de Istorie, Universitatea Bucureşti şi doctor în istorie, titlu obţinut în cadrul aceleiaşi instituţii, vă rog să utilizaţi toate măsurile legale ce se impun pentru ca o asemenea faptă să nu rămână nepedepsită şi pentru ca furtul intelectual să nu fie instituţionalizat într-un cadru educaţional în care au format generaţii de arheologi şi istorici profesori precum Vasile Pârvan, Ion Nestor, Emil Condurachi, Dionisie Pippidi etc.
  • plagiatorul 06 Feb, 2011 12:32 Declaratia lui Mihai Constantinescu, cel care a demascat plagiatul: Subsemnatul Mihai Dan Constantinescu, cercetător ştiinţific la Institutul de Antropologie „Fr. J. Rainer”, Bucureşti, Bd. Eroii Sanitari nr. 8, C. P. 35-13, Bucureşti 050474, România, tel./fax: (004)-021-317.50.72, am participat în data de 27.01.2011 la susţinerea publică de la Facultatea de Istorie, Universitatea Bucureşti, a tezei de doctorat a dlui Robert Constantin, intitulată Necropola romano – bizantină de la Callatis, coordonată de prof. dr. Al. Suceveanu, cu o comisie de doctorat formată din Conf. Dr. Ecaterina Lung, preşedinte, Prof. Dr. A. Suceveanu, conducător al tezei şi Prof. dr. A. Barnea, dr. Livia Buzoianu, dr. Crişan Muşeţeanu, referenţi, secretar lect. Dr. Carol Căpiţă. Am fost prezent răspunzând solicitării colegului Andrei Dorian Soficaru de a atrage atenţia comisiei de doctorat asupra prezenţei în teza dlui Robert Constantin a numeroase pagini copiate cuvânt cu cuvânt, fără acordul dlui Andrei Dorian Soficaru şi fără a fi citate, pagini copiate din articolele Propunere pentru o tipologie uniformă a mormintelor romano – bizantine din Dobrogea, PEUCE, S. N., V, 2007, p. 297 – 312; Un studiu de bioarheologie asupra necropolei romano-bizantine de la Callatis, Pontica, XLII, 2009, p. 561 – 583, ambele semnate de Andrei Dorian Soficaru, precum şi din lucrarea sa de doctorat intitulată Andrei Dorian Soficaru, Populaţia provinciei Scythia în perioada romano bizantină (sf. sec. III- sec. VI) şi susţinută în data de 20.01.2009 la Facultatea de Istorie Bucureşti, pentru care a primit distincţia Magna cum laude. Menţionez că lucrarea de doctorat a lui Andrei Soficaru a avut drept coordonator ştiinţific pe prof. dr. Alexandru Barnea, iar unul dintre referenţi a fost chiar prof. dr. Alexandru Suceveanu. M-am prezentat în faţa comisiei cu originalele revistelor în care au apărut articolele menţionate mai sus şi o copie a lucrării de doctorat a dlui Andrei Dorian Soficaru, arătând dlui Prof. Al. Barnea şi dlui Robert Constantin încă dinaintea începerii susţinerii tezei, paragrafele copiate. Cu această ocazie, Dl. Prof. Al. Barnea, mi-a spus că nu poate fi adevărat şi că este o greşeală a mea pentru că nu am citit cu atenţie teza, refuzând să se uite cu atenţie la paginile incriminate şi rugându-mă să nu aduc în discuţie în cadrul şedinţei publice de susţinere aceste probleme, ci să facem ulterior plângeri la forumurile superioare. Am refuzat respectuos acest lucru, motivând că este o problemă de etică profesională şi o problemă cu consecinţe legale grave, cu atât mai mult cu cât doctorandul a semnat o „Declaraţie de plagiat” pe propria răspundere, asupra originalităţii tezei sale şi a faptului că nu a copiat materiale care nu îi aparţineau.
  • plagiatorul 06 Feb, 2011 01:36 http://www.archaeology.ro/plag_doctorat.htm
  • plagiatorul 06 Feb, 2011 01:00 dovezi clare ale plagiatului http://www.archaeology.ro/plag_doctorat.htm Sesizare a unui plagiat: Teza de doctorat "Necropola romano - bizantină de la Callatis", autor domnul Robert Constantin (2011) • Sesizare trimisa de dl. Andrei Soficaru către Domnul Decan al Facultăţii de Istorie, Universitatea Bucureşti, către Domnul Rector al Universităţii Bucureşti, către Consiliul Naţional de Etică, Comisia 1, Ştiinţe Socioumaniste, către Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (C.N.A.T.D.C.U.) al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi către Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Dl. Dr. Daniel Funeriu • Declaraţia domnului Mihai Dan Constantinescu, prezent la susţinerea lucrării de doctorat a domnului Robert Constantin • Documente: 1. Capitolul 5 din teza de doctorat a domnului Robert Constantin 2. Articolul "Propunere pentru o tipologie uniformş a mormintelor romano-bizantine din Dobrogea", autor Andrei Soficaru, revista Peuce, 2007 3. Fragment din Teza de doctorat a domnului Andrei Soficaru, "Populaţia provinciei Scythia în perioada romano bizantină (sf. sec. III- sec. VI)", 2009 4. Figura 6 din Teza de doctorat a domnului Andrei Soficaru, "Populaţia provinciei Scythia în perioada romano bizantină (sf. sec. III- sec. VI)", 2009
  • Edy 04 Feb, 2011 17:28 Bine mai doctorandule, nu ai putut sa copii de la cei trecuti in nefiinta,scapai de un stres si nu te mai puteau reclama.Lasa ca o rezolvi tu,iti dau diploma de doctor,te angajezi pe la universitate sau la muzeele din Bucuresti,insa vezi sa nu-ti modifici caracterul ca ar fi pacat.O mare inteligenta a arheologiei dobrogene ce sa caute in provincie ? baruri sunt si in Bucuresti.
  • Edy 04 Feb, 2011 16:48 Cum domnule cel mai mare arheolog dobrogean din toate timpurile a plagiat? Nu spunea domnul profesor ca are o teza monumetala,ca pana la el nu a mai intalnit asemenea inteligenta in domeniu.Acum ce sa credem ca inteligenta plagiatorului se limiteaza numai la a copia munca altora si totodata este apreciat si recompensat cu o diploma de doctor in istorie pentru efortul depus?.
  • Liviu Popescu 03 Feb, 2011 21:07 Remarc si eu, înainte de toate, curajul lui Căpiţă de a semna cu un nume atât de penibil. Sunt convins că Mircea Badea s-ar tăvăli prin studio de râs dacă ar citi numele celui care a sărit în susţinerea unui incompetent care plagiază. Bine că este un stupid caz de furt intelectual, petrecut la Universitatea din Bucuresti (e drept, cu susţinerea lui Barnea şi a lui Căpiţă) şi nu este un eveniment de importanţă naţională. Trecand peste faptul ca m-am amuzat teribil citind numele celui ce semneaza comentariul, m-am distrat văzând cum, printr-o suită de fraze pompos elaborate, dr. Căpiţă încearcă să demonstreze cât este el de inteligent şi cum încearcă să muşamalizeze furtul intelectual al unui incompetent. Ce dovadă mai clară îţi trebuie când vezi că Robert Constantin a copiat ca prostul pasaje întregi din articolul publicat de Soficaru în Peuce? Directorul muzeului din Mangalia a anticipat faptul că se vor găsi unii care să sară în ajutorul colegului lor aflat în suferinţă. Ştiţi vorba aceea: Cine se aseamănă se adună! Aşadar, mai Căpiţă, ţi-am citit comentariile stupide în mai multe ziare şi, deşi în Ziua de Constanţa a apărut şi dovada plagiatului, văd că insişti în a-l susţine pe acest incompetent. Cum oare ai ajuns tu doctor şi lector (sau ce eşti tu) la Universitatea din Bucureşti, dacă spui că Soficaru l-a plagiat pe Constantin? A publicat Constantin vreun articol din care să copieze Soficaru? Eşti penibil, Căpiţă! Oare studenţii tăi ce părere au despre tine? Te consideră inteligent, nu-i aşa? Am urmarit acest caz şi voi urmări în continuare, pentru a vedea până unde poate merge inconştienţa şi lipsa de etică a unor profesori de la Universitatea din Bucureşti. Consider deosebit de gravă această încurajare de furt intelectual. În loc să se revolte faţă de acest plagiat, Căpiţă insistă pe faptul că teza nu a fost publică şi că cei care îl acuză pe autor de plagiat nu au fost în sală. Dar iată că şi în acest caz minciuna s-a dovedit că are picioare scurte, iar hoţul a fost prins. Deşi teza a fost ţinută departe de ochii celor interesaţi, s-au găsit totuşi câţiva specialişti care să îi parcurgă textul copiat de prin alte lucrări ştiinşifice. Teza ar fi trebuit, totuşi, să se afle în Biblioteca Universităţii, pentru studiu, înainte de susţinerea ei publică. Sau la Universitatea din Bucureşti întâi se dau titlurile de doctori şi apoi ai voie să vezi ce idioţenii au scris doctorii în lucrări? Ne îndoim că este aşa! Mai degrabă credem că acest dr. Căpiţă este paralel cu tot ce ţine de Universitate. Oare ceilalţi profesori de la Universitate nu ar trebui să se întrebe ce amestec are acest Căpiţă în toată mizeria asta de furt intelectual? Constat că acest Căpiţă, pentru a demonstra cum abundă el de inteligenţă, face referire la experienţa lui în arheologie. De parcă ţi-ar trebui un sfert de veac de arheologie că să remarci cum a plagiat un tâmpit! Cred că ar fi fost mai bine să fi citit teza înainte ca ea să fie susţinută public şi să îl atenţioneze pe idiot. Încerc, totuşi, să înţeleg disperarea acestui Căpiţă de a comenta pe toate site-urile care au scris despre plagiat. Probabil că i-a poruncit stăpânul Barnea să îl apere pe plagiator. Ingrată treabă, să îl scoată din rahat pe Constantin Robert ! Există riscul ca şi acest Căpiţă să intre în rahat şi să nu mai iasă, pentru că dovezile plagiatului şi ale încălcării drepturilor de autor sunt cât se poate de clare. Înţeleg şi faptul că, după susţinerea tezei, Constantin Robert i-a dat de băut acestui Căpiţă, dar pentru câteva pahare de băutură să te bagi şi tu în rahat!?! ... Nu cred că se merita! Pentru că nu am timp de pierdut, cum are dr. Carol Căpiţă, voi posta acest comentariu pe toate adresele de Internet pe unde a comentat Căpiţă. Convins fiind că îmi va răspunde, voi mai intra peste câteva zile să văd ce idioţenii mai debitează acest susţinător al furtului intelectual, doctor şi lector la Universitatea din Bucureşti, cu peste un sfert de veac de experienţă în arheologie. Penibil!!! În ce ţară trăim!!!
  • Domnule Capita Carol 03 Feb, 2011 00:49 Domnule Capita Carol, sper ca nu ati citit cu atentie documentele prezentate. Daca ati fi facut-o, ceea ce nu cred, ati fi remarcat "consecventa remarcabila", ca sa va citez, a d-lui Constantin Robert in a da copy-paste. Si nu ati mai fi postat mesaje in apararea unui plagiator.
  • Capita Carol 01 Feb, 2011 00:36 Daca aveam dubii pana acum, articolul de mai sus m-a convins ca politica este mai puternica decat bunul simt. Documentele postate atesta faptul ca cel care se considera a fi fost plagiat a preluat munca altora. Neindicarea in studiul prezentat ca dovada a numelui celor care au sapat poate induce ideea ca dl. Soficaru este cel care a efectuat sapaturile. Nu este cazul, dar se pare ca la Mangalia efortul si consecventa in meserie sunt condamnabile - sau este altminteri? PS. Curajoasa "umbra ta". Sa credem ca este vorba de niscai lumina in domeniul arheologiei, sau un simplu impostor care se ascunde in, hm, umbra anonbimatului. Ar fi interesant de stiut cata competenta si experienta de santier se afla in spatele judecatilor de valoare emise cu lejeritate.
  • umbra ta 29 Jan, 2011 22:03 vroia sa fie celebru, invidios pe ceilalti colegi care chiar merita toata stima,mediatizarea si respectul! cinste muzeului callatis in actuala formula!