Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzeul de Arta Constanta - Sunetele timpului

ro

28 Jan, 2013 15:22 2504 Marime text

sunetele_timpului.jpgProgram :

Johann Sebastian Bach :Siciliana(dinSonata in Mi bemol major, Bwv 1034pentru flaut)

Joseph Haydn: Allegro moderato(dinSonata in sol Major No. 8 , pentru vioara si pian)

François-Joseph Gossec:Tambourin(din Le Thriomphe de la Republique ou Le camp de Grandpre)

L.v. Beethoven:Allegro vivace e disinvolto (dinSerenada in Re major op.41 , (pentru flaut si pian)

F. Schubert:Allegro moderato (Partea I din Sonata Sonata in la minorArpeggioneD. 821)

G. Donizetti:Largo ed Allegro (din Sonata in Do major pentru flaut si pian)

R. Schumann:Romanta No. 2 in La major op. 90 (din Trei Romante pentru oboi si pian, op/90)

G. Faure :Siciliana op. 78 (din Suita Pelléas et Mellisande)

F. Poulenc:Elegia (din Sonata pentru oboi si pian)

..............................................................................................................................

Fernando Fracassi

Este absolvent la clasa de flaut a profesorului Persichilli Alessio, la Conservatorul de Muzică „Lorenzo Perosi" , din Campobasso. S-a perfectionat cu profesorii Conrad Klemm și Tassinari Arrigo. În 2007 a obținut diploma de Master în muzică , la Colegiul Superior de Studii Muzicale din Teramo, cu Luciano Cerroni.

Ca solist cu orchestra si in recitaluri, Fernando Fracassi a cantat în S.U.A., Suedia, Finlanda, Italia, Sultanatul Oman, România și Ungaria. Intre prezentele sale remarcabile se numără spectacole la Sala „Santa Cecilia" din Roma, în prezența președintelui italian, Carlo Azeglio Ciampi și de Ziua lui Columb (2004) , ca solist în New Jersey, S.U.A. , iar in 2005, intr-un concert de gală în prezența reginei Beatrix a Olandei.

Ca instrumentist in orchestra , Fracassi a fost flautist co-principal la Filarmonicile din Oradea (1990 și 1993-1996) si Targu Mures (1991) si Prim-flautist al Orchestrei Simfonice Molise - Italia (1998-2000 ).

Este consilier muzical al Maiestatii Sale sultanul Qaboos (2009-2013), la Oman Royal Orchestra și la Orchestra Filarmonică Regală din Muscat. A participat la multe festivaluri și a colaborat ca interpret și lector cu diferite instituții cum ar fi : New York University, University of Southern Mississippi, Institutul Suedez de Studii Clasice din Italia, Universitatea Sapienza din Roma, Academia Româna din Roma. Fernando Fracassi a facut inregistrari pentru Radiodifuziunea Italiana (RAI) și Radio România Cultural. El abordeaza stiluri si instrumente muzicale diferite, de la cele clasice, pana la instrumentele etnice , cum ar fi Shakuhachi, tilinca, fluier, nai, caval, Kena.

Activitatea sa este foarte diversa : flautist , compozitor, lector, muzicolog și autor. Fernando Fracassi a facut cercetari in Istorie, Filosofie si muzica comparata, cu referire la muzica modernă și contemporană si la Literatura și Artele Vizuale. Activeaza si in alte domenii : Terapie prin muzica (Consiliere cu muzică) și Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală. Începând din 2012, Fracassi s-a dedicat unor proiecte ce imbina muzica si textele originale. Debutul său în acest domeniu este povestea muzicală „Babesch", care de la primele spectacole a primit aprecierile unanime ale criticii și publicului.

Andrada Stefan

Absolventa a Colegiului de Arte „Regina Maria" Constanta. Studii superioare si diploma de masters la Academia de Muzica din Cluj, specialitatea pian, la clasa prof.univ. dr. Adriana Bera. Din 2010 este profesoara de pian la Colegiul „Regina Maria" din Constanta.

A urmat cursuri de maiestrie artistica cu prof. Alexander Mullenbach si Cordelia Hofer, la Salzburg , cu prof. Gorg Sava, la Berlin.

A sustinut recitaluri si concerte la Constanta, Cluj-Napoca, Targu Mures, etc.

Este laureata a concursurilor : „Piano Duo Competition", „Pro Piano", Primavara artelor" si „George Georgescu".

Cristina Oprean

Absolventa a Liceului de Muzica Craiova - sectiile pian principal , canto secundar si a clasei de actorie a Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica «I.L.Caragiale» - Bucuresti

Din 1986 este actrita la Teatrul de Stat Constanta.

A interpretat roluri de factura diferita din creatia romaneasca si universala : Aristofan, Euripide, Shakespeare, Goldoni, Gozzi, Ed.de Filippo, Cehov, Gorki, Feydeau, I.L. Caragiale, A.Kiritescu, E.Ionescu, etc.

Recitaluri de muzica si poezie- interpretare, scenariu si regie:

«Pod de suflete», "Erik Satie" si "Sunetele timpului" - in Franta (Paris si Chartres), S.U.A. (Nashville si Beverly Hills) , Romania.

Imbinand pregatirea muzicala cu cea teatrala a creat 12 premiere mondiale , cu lucrari pentru narator si orchestra, in Romania, S.U.A., Portugalia., Coreea de Sud, Bermuda, Argentina, Franta, El Salvador.

A sustinut spectacole transmise in direct la Radio, la Bucuresti si New York si a facut inregistari pe CD, la Capston Records - New York.

A fost invitata sa sustina cursuri de actorie la Northridge California State University, cu studentii de la departamentul de Teatru si cu studentii de la departamentul de Music-hall .

Parteneri :

IBIS Hotel Constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii