Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stufstock Newcomers. Diseara incepe examenul de live, in fata publicului si a juriului

ro

02 Aug, 2010 22:42 1351 Marime text

Stufstock Newcomers. Diseară începe examenul de live, în fata publicului si a juriului

Primii newcomers vor cânta în Elephant Pub, de la 19:30, funk, nu jazz, reggae si fusion

2 august 2010

A sosit timpul ca cele 24 de trupe rock care s-au calificat în urma primei etape a Stufstock Newcomers să cânte în fața publicului și a juriului. La finalul celor patru zile, cât va dura etapa doua a ”examenului de live”, 12 dintre ele vor avea şansa să se lanseze printr-un concert pe scena Stufstock Newcomers din Vama Veche. În fiecare din aceste patru zile de concurs vor fi abordate genuri muzicale specifice și vor cânta formațiile al căror repertoriu se înscrie în zonele respective. Concertele din Elephant Pub, de pe Gabroveni 16, din centrul vechi al Bucureștiului, vor avea loc în perioada 2-5 august, de la ora 19:30 și sunt deschise publicului, iar intrarea este liberă.

Deseară, newcomers-ii vor cânta funk, nu jazz, reggae și fusion în prezența juriului, a prietenilor și a publicului. Trupele care vor susține câte un recital de 30 de minute în seara asta sunt Cunatune, East Roots, Pragu de Sus și Tiptil.

Punk-ul alternativ va domina scena în a doua seară, pentru ca indie alternative să fie prezent în Elephant Pub în cea de-a treia zi, iar metal rock-ul în ultima seară de concurs.

Alese din peste 60 de formații, cele 22 de trupe tinere care merg mai departe sunt, în ordine alfabetică:

Addiction (Brăila, hard rock) 
Astero (București, alternative rock) 
AIM (București, classic rock progressive)
Apocalips (Sânnicolau Mare, metal)
Bloodprint (Cluj Napoca, alternative rock)
Chester (București, emo pop-punk)
Cuantune (București, nu jazz)    
The Da Da’s (București, alternative pop-punk)
East Roots (București, reggae)
Pragu De Sus (Timișoara, folk rock)
Rava (Iași, alternative rock)
Respect (Cluj-Napoca, progressive metal)
Robin and the Backstabbers (București, alternative rock)
Schlitz (Cluj Napoca, punk rock)
Searing Blaze (Brașov, gothic metal)
Semiosis (Craiova, experimental rock)


Sophisticated Lemons (București, indie alternative)
Stonebox (București, alternative rock)
Tiptil (București, nu-jazz post punk)
Touluse Lautrec (București, alternative rock)
Up To Eleven (București, alternative rock)
White Walls (Constanța, metal core)

Juriul este format din Alex Revenco (Jurnalul Național, Președintele juriului), Mircea Oculeanu (Radio Guerilla), Guido Janssens (fost GM EMI Publishing Belgium, fondator Emagic Entertainment în Olanda și România), Vlad Gorneanu (ZOB), Dana Papadima (Asociația Pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural), Hefe (Bring The Noise), Florin Silviu Ursulescu (Radio Romania Actualități) și Aurelian Dincă/Balauru (Trooper).

Genurile abordate de ”newcomers” sunt foarte variate, de la metal rock, classic rock progressive, alternative rock sau industrial, la chillout jazz, nu jazz, post punk, indie alternative, reggae, electronic pop.

”Ca și în alte domenii, noii veniți reprezintă prezentul și poate și viitorul rockului românesc”, spune Alex Revenco, Președintele juriului Stufstock Newcomers. ”Depinde numai de cei în cauză. Într-un peisaj muzical sărac în lucruri noi, formațiile care candidează la Stufstock Newcomers au prezentat, în majoritatea lor, alternative la rock-ul bătrânesc și fără personalitate. Inițiativa Stufstock Newcomers este absolut benefică și sperăm cu toții ca dintre trupele care vor apărea pe scena Newcomers de acest an să confirme cât mai multe”, adaugă Revenco.

Stufstock Newcomers

Ca în fiecare an, Stufstock lansează şi susţine şi în 2010 muzica nouă a artiştilor aflaţi la început de drum, în proiectul Stufstock Newcomers. Organizatorii pregătesc şi pentru ediţia din august de anul acesta scena Newcomers, dedicată trupelor tinere.

Prima condiție a concursului a fost ca artiștii care vor să se înscrie să poată susţine un repertoriu propriu de minim 45 de minute. Peste 60 de trupe și-au trimite demo-urile până la data de 18 iunie. La finalul primei etape a jurizării au fost alese 24 de formaţii care vor intra în semifinală şi vor concerta în luna iulie într-un club din Bucureşti, anunţat ulterior. În urma acestui concert, 12 trupe vor cânta pe scena Newcomers din Vama Veche.

Cele mai bune trupe care susțin câte un concert pe scena Newcomers vor fi, de asemenea, premiate. Premiul întâi, în valoare de 10.000 de euro, constă în producţia unui album, cu tot ce presupune o realizare profesionistă, de la înregistrare, până la lansare şi promovare ulterioară. Premiul al doilea, în valoare de 5.000 de euro, se va concretiza în producţia unui videoclip, iar premiul al treilea, în valoare de 1.500 de euro, aduce formaţiei câştigătoare un kit muzical pentru sala de repetiţii (o staţie de chitară, una de bas şi un set de cinele). Premiul publicului (de popularitate) înseamnă un turneu în cinci oraşe pentru trupa care îl va câştiga, organizat de Capricorn & Capricorn Productions, producătorii Stufstock 2010.

De asemenea, organizatorii vor lua în considerare cele trei trupe câştigătoare pentru deschiderea concertelor de la scena Rock de anul viitor.

Stufstock Newcomers. Ultimii veniţi vor fi cei dintâi.

Aflat la a opta ediţie, Stufstock va avea loc între in 16-22 august 2010, pe plaja din Vama Veche. Organizatorii vor aduce şi acum trupe rock care deja au făcut nopţi albe cu mii de fani în Vamă, în anii trecuţi, cât şi muzică nouă, pe care Stufstock o lansează şi o susţine, ca în fiecare an. Zdob şi Zdub, E.M.I.L., Trooper, Luna Amară, Kumm, Omul cu șobolani, ZOB, Byron, Implant pentru Refuz, Altar și Trupa Veche sunt artiștii care au confirmat până acum prezența pe scena Stufstock 2010. Alături de concertele extraordinare cu care Stufstock-ul şi-a obişnuit de şapte ani publicul, vara aceasta evenimentul va susţine şi alte forme de exprimare artistică: filmul, fotografia, literature și teatrul, totul sub umbrela eco. Festivalul este produs de compania Capricorn & Capricorn Productions.

Istoric Stufstock

Primul festival STUFSTOCK a strâns pe plaja din Vama Veche, în anul 2003, peste 15.000 de vamaioţi şi, cu sprijinul mass media, a devenit unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzică rock din sud-estul Europei. STUFSTOCK 2 a câştigat amploare, astfel, la eveniment aveau să participe 30 de artişti şi formaţii de muzică rock, 150 de muzicieni la 100.000 de wati de sunet şi lumină. Un total de 18 ore de transmisie live şi 20.000 de oameni prezenţi.

STUFSTOCK 3 bate recordul înscris cu un an în urmă, trei zile de concert live, 41 de trupe participante, şapte trupe internaţionale şi 30.000 de oameni. La STUFSTOCK 4 au fost amenajate 3 scene, pe care au concertat peste 40 de trupe atât din România cât şi din ţările vecine. STUFSTOCK 5 Greenfest a adus în Vama Veche 50 de trupe în patru zile de festival, iar  în 2008, la STUFSTOCK 6, au cântat 50 de trupe, pe două scene. Printre artiștii ultimelor se numără: Cradle of Filth, Toy Dolls, The Dandy Warhols, Defunkt, Kultur Shock, Air Traffic, Farfarello, dEUS, Apocalyptica. La ediţia de anul trecut oamenii au venit pentru rock-ul românesc, reprezentat, printre alţii, pe plaja din Vamă, de Zdob şi Zdub, Timpuri Noi, Celelalte Cuvinte, Baniciu & Kappl, Ovidiu Lipan Ţăndărică, E.M.I.L., Urma, Z.O.B., Luna Amară, Mike Godoroja & Blue Spirit, Trooper, Kumm, The Amsterdams.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii