Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Roxana Stroe- singura chitarista de blues din tara

ro

16 Dec, 2009 15:13 2987 Marime text

Roxana Stroe- singura chitaristă de blues din ţară

Concertul susţinut de  FOXY LADY BAND vineri, 18 decembrie 2009, la sala Club SNC din Bulevardul Tomis nr. 96, îl readuce pe scena constănţeană pe Corneliu Stroe. Cunoscut ca muzician, percuţionist de renume, Corneliu Stroe are o diplomă universitară în istorie şi jurnalism, e om de radio şi televiziune, a manageriat reţele naţionale de radio şi tv, a fost realizator al multor emisiuni muzicale şi sociale la posturi locale de televiziune.
Cântatul la tobe este un hobby pe care l-a ridicat la rang de performanţă cu pasiune şi tenacitate. Cântă încă din liceu şi, din 1974, când a luat Marele Premiu al Artei Studenţeşti la secţiunea trupe rock, a ştiut că nu va renunţa la muzică niciodată. Au urmat festivaluri în ţară şi în Europa alături de Harry Tavitian şi grupul Creativ, a scos două albume la Londra şi două în România. Activitatea sa de peste 30 ani în acest domeniu cuprinde numeroase colaborări cu trupe din Franţa şi Germania dar şi cu trupe româneşti ca Direcţia 5, Pasărea Colibri, Ovidiu Lipan Ţăndărică Band, Night Loosers, Puiu Pascu, Jonny Răducanu, Alexandru Andrieş, A.G. Weinberger.
Prezenţa sa la Sala Club SNC are câteva motivaţii serioase: „ am fost la câteva spectacole de jazz, ca spectator, la Clubul SNC şi chiar m-am mirat de afluenţa spectatorilor. Am aflat că preferă sala de spectacol unui club pentru atmosfera mai silenţioasă, pentru posibilitatea de a asculta muzica mai atent, fără fum de ţigară, clinchet de pahare şi rumoare de bar”.
În prezent, Corneliu Stroe are un proiect nou împreună cu Roxana Stroe, fiica sa.
Roxana Stroe este singura chitaristă de blues din ţară, cu un CV impresionant. A concertat, ca invitată, alături de A.G. Weinberger, Florin Ochescu, Berti Barbera, Harry Tavitian, Narcisa Suciu, Maria Răducanu. A activat ani buni ca titular în grupurile Mike Godoroja & The Blue Spirit şi Harry Coradini Band. A participat la festivaluri cunoscute de blues şi jazz din România şi emisiuni de televiziune dedicate genului.
„Spectacolele de la Club SNC reprezintă o iniţiativă binevenită în momentul de faţă. Constanţa are un public doritor şi avizat de jazz şi blues. Important este să se organizeze ritmic astfel de concerte în aşa fel încât să se creeze un reflex vis- a-vis de o anumită locaţie”, a declarat Corneliu Stroe.
Dorinţa sa pentru 2010 este legată de un citat al lui Jim Hendrix:
„ Când puterea dragostei va învinge dragostea de putere atunci va fi pace pentru toţi.”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii