Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu am fost niciodata in posesia listing-urilor telefonice ale vreunei persoane“

ro

19 Nov, 2009 22:37 2041 Marime text

DECLARATIE DE PRESA

Nu am fost niciodata in posesia listing-urilor telefonice ale vreunei persoane, deci nici ale fostului procuror Angela Ciurea.

In emisiunea de la B1TV din data de 17.11.2009 nu am prezentat listing-uri telefonice, si nici SMS-uri sau alte informatii provenind din documente clasificate, ci elemente din Hotararea nr. 10 P in Dosarul nr. 8/P/2009 pronuntata in sedinta publica din 16.09.2009 de Sectia de Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Este vorba de hotararea prin care Angela Ciurea a fost exclusa din magistratura, avand in vedere „imprejurarile, gravitatea concreta precum si consecintele faptelor savarsite de parata procuror care, in calitate de procuror de sedinta, a creat prin actiunile sale aparenta unei lipse de impartialitate, fapta ce este de natura a afecta prestigiul justitiei, precum si maniera in care a desemnat un procuror care sa reprezinte Ministerul Public la judecarea caii de atac a recursului... punandu-l pe acesta in imposibilitate de a studia dosarul si a-si forma o convingere proprie asupra cauzei, precum si de a motiva si pune concluzii pertinente”.

Hotararea cu caracter public retine faptul ca fostul procuror Angela Ciurea a cerut instantei admiterea cererii de revocare a masurii obligarii preventive de a nu parasi tara fata de inculpatul Stamen Stanchev, in perioada in care a comunicat cu avocatul acestuia prin telefon. In acelasi document public se specifica si ca procurorul Angela Ciurea s-a intalnit cu Stamen Stanchev si cu avocatul acestuia la Nice – Franta, fara sa fi adus la cunostinta sefilor ei din Ministerul Public intalnirea cu inculpatul nici inainte, si nici dupa ce aceasta s-a produs.

Apreciez ca doar incompetenta sau reaua-credinta a celor care au interese in manipularea opiniei publice - prin folosirea ca agenti electorali ai celor doi procurori exclusi din profesie pentru abateri grave – ii determina pe unii jurnalisti sa denatureze afirmatiile pe care le-am facut in emisiunea de la B1TV. In realitate, minime standarde deontologice, din nefericire total inexistente la cei care se pronunta in legatura cu spusele mele, i-ar fi obligat pe respectivii jurnalisti sa condamne nu demersul meu, ci tocmai declaratiile electorale si neconforme cu realitatea ale celor doi fosti procurori- Ciprian Nastasiu si Angela Ciurea.

Elena Udrea

19.11.2009

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii