Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incheierea taberei nationale « Democra-TIN »

ro

12 Sep, 2013 13:07 2606 Marime text
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa desfăşoară în beneficiul a 230 de tineri cursurile Taberei Naţionale „DEMOCRA - TIN”. Activităţile au loc în perioada 4 – 10 septembrie la Centrul de Agrement Eforie Sud, „New Paradise”.
Activităţile au ca principal obiectiv fixarea unor noţiuni cu privire la modalităţile de exprimare a drepturilor, libertăţilor şi valorilor morale ale individului, atât în România, cât şi în cadrul Uniunii Europene.

Astfel, tinerii beneficiari, vor participa timp de 6 zile la diferite module teoretice şi practice ce au la baza activismul în societate, responsabilitatea socială precum şi voluntarismul ideal, diferite metode de petiţionare şi dreptul la petiţie, cu alte cuvinte – „De ce trebuie să devii un bun cetăţean!”.
Modulele vor aborda probleme precum cele ale principiilor de educaţie civică, principiilor şi valorilor democratice, teoriilor privind apariţia statului, utopiile, drepturile omului, drepturile copilului, grupurilor sociale, educaţia morală, societatea civilă, relaţia dintre guvernamental - nonguvernamental, ce presupun asociaţiile, dar şi fundaţiile, tipuri de astfel de asociaţii, exemplificare.

”Scopul  taberei este de a creşte nivelul de conștientizare a principalelor valori democratice în rândul tinerilor. Este un exercițiu, atât pentru participanți, cât și pentru instructori, de asumare a unor concepte necesare în orice stat european, concepte disputate mult prea puțin în cadrul organizat al instituțiilor de învățământ și pe care am considerat să le abordăm în ”Democra - Tin”, a declarat domnul Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța.
Tabăra naţională „Democra - Tin” este finanţată de către Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa.
 
 
Marian Țuțuianu
Consilier Tineret
DJST Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii