Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

World Vision Romania lanseaza cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii un proiect de comunicare virtuala pentru promovarea sanatatii mamei si copilului

ro

07 Apr, 2010 19:34 3601 Marime text

familie.jpgBucureşti: Data de 7 aprilie este data la care comunitatea internaţională marchează Ziua Mondială a Sănătăţii. World Vision România organizează cu acest prilej numeroase activităţi de informare şi campanii locale de conştientizare pe diferite teme medicale, la nivelul comunităţilor rurale în care-şi desfăşoară activitatea. La nivel naţional, World Vision România lansează un proiect de comunicare virtuală, prin care îşi doreşte să promoveze de o manieră interactivă problematica legată de sănătatea mamei şi copilului.

Astfel, începând cu data de 7 aprilie, site-ul organizaţiei World Vision România va găzdui un blog, http://blog.worldvision.ro, care pune la dispoziţia a două viitoare mămici, una din mediul urban şi cealaltă din mediul rural, un spaţiu virtual în care să-şi exprime gândurile, sentimentele şi experienţa din ultimele trei luni ale sarcinii. Prin accesarea paginii Campania „Mama şi copilul" din categoria „Campanii interne" de pe acest blog, invităm femeile, mămicile, pe cei interesaţi, ca în următoarele zece săptămâni, să (re)trăiască alături de cele două femei o experienţă de neuitat, cea a sarcinii. Vor avea astfel ocazia să evalueze asemănările şi diferenţele care există între cele două experienţe şi să interacţioneze cu cele două mămici prin postarea de comentarii, ori de câte ori vor considera de cuviinţă.

„Sănătatea copilului începe cu sănătatea mamei în timpul sarcinii. Dorim ca prin acest demers să oferim o platformă de comunicare pentru viitoarele mame şi persoanele interesate de accesul la serviciile medicale în România, în ultimele trei luni de sarcină. Acest spaţiu virtual are rolul de a arată care sunt particularităţile, diferenţele şi experienţele acumulate de două viitoare mame din România anului 2010, generate de faptul că una dintre mame locuieşte in mediu rural iar cealaltă in mediu urban.

Daca există diferenţe în accesarea serviciilor medicale, dorim să le exemplificăm. Dacă există probleme întâmpinate de gravidele din România dorim să le scoatem în evidenţă. Pe această cale dorim să readucem in discuţie dreptul copilului la egalitate de şanse, fie că se naşte într-o familie din mediul urban sau una din mediul rural. Dacă diferenţele se vor dovedi semnificative, ne dorim să informăm Guvernul si să solicităm măsuri în sensul îmbunătăţirii serviciilor medicale", a declarat doamna Gabriela Paleru - Manager Programe Sănătate World Vision România.

Accesul viitoarelor mămici la servicii medicale de calitate, monitorizarea sarcinii, calitatea hranei pe care o primesc gravidele şi grija cu care sunt înconjurate în timpul sarcinii, în familie şi în societate sunt factori importanţi pentru sănătatea mamei şi a copilului.

Concluziile unui studiu UNICEF efectuat în anul 2005, studiu intitulat „Status-ul nutriţional al femeii gravide", arată că alimentaţia gravidei din România este dezechilibrată calitativ. Mai mult de 42, 5% dintre gravidele luate în studiu în România au fost anemice, ponderea femeilor cu anemie fiind mai mare în mediul rural decât în mediul urban.

Totodată, statisticile mai arată că România înregistrează o rată înaltă a mortalităţii infantile comparativ cu ţările din Uniunea Europeană, cu 11,99 decese copii 0 - 1 an/ 1000 de născuţi vii în anul 2007.

Sănătatea mamei şi copilului este puternic influenţată atât de nutriţia gravidei, a mamei şi copilului cât şi de calitatea serviciilor medicale la care au acces, atât le nivelul asistenţei medicale primare cât şi la nivel de ambulatoriu şi spital.

În România, World Vision a desfăşurat de-a lungul anilor proiecte de educaţie pentru sănătate în mediul rural şi urban, de care au beneficiat peste 5 .000 de copii, tineri, părinţi, cadre didactice şi cadre medicale, zeci de campanii de vitaminizare şi vaccinare şi a îmbunătăţit dotarea a peste 50 de dispensare medicale rurale.

***

World Vision România este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy. Organizaţia noastră este concentrată asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii.

Organizaţia World Vision România este parteneră a World Vision International, prezentă în peste 100 de ţări din întreaga lume. Încă din 1990, World Vision România este o prezenţă constantă în domeniul protecţiei copilului şi al dezvoltării comunitare. În România, World Vision isi desfăşoară activitatea în municipiul Bucureşti şi în judeţele Cluj, Constanţa, Dolj, Ialomiţa, Iaşi, Vaslui şi Vâlcea.

Pentru informaţii suplimentare puteţi contacta pe:

World Vision România

Gabriela Paleru, Manager Programe de Sănătate

Tel: 0731 - 444 621

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • RheaStuart 22 Jun, 2010 11:21 I would like to propose not to hold off until you earn enough cash to order goods! You can just get the loan or just commercial loan and feel comfortable