Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România participă la reuniunea Serviciilor Publice de Ocupare din UE

ro

10 Jun, 2015 21:28 907 Marime text
În perioada 10-12 iunie 2015, o delegaţie a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă condusă de preşedintele ANOFM, doamna Cristiana Barbu, participă la cea de-a treia reuniune a Consiliului de Administraţie al reţelei Serviciilor Publice de Ocupare din Uniunea Europeană. Evenimentul se va desfăşura la Riga, sub egida preşedenţiei letone a Consiliului UE.
 
Dincolo de temele de discuţie ce vizează situaţia pieţei muncii şi a şomajului de lungă durată din Uniunea Europeană, pe agenda consiliului sunt incluse şi două ateliere de lucru paralele în domeniul învăţării comparative pentru perioada 2015-2016.

“Situaţia pieţei muncii din multe ţări ale Uniunii Europene nu a reuşit încă să ajungă la nivelul anterior izbucnirii crizei financiare. Oficialii Serviciilor Publice de Ocupare cunosc dificultăţile pe care le au persoanele afectate de şomajul de lungă durată, iar preocuparea noastră constantă este aceea de a identifica soluţii pentru reintegarea pe piaţa muncii a şomerilor. Scopul acestei reuniuni, la care avem plăcerea să participăm, este schimbul de bune practici şi cooperarea între statele membre UE”, a declarat Cristiana Barbu.
Reţeaua europeană a Serviciilor Publice de Ocupare a fost înfiinţată în anul 2014, prin Decizia Parlamentului şi Consiliului European. România are membru desemnat în consiliul de administraţie, pe dna Cristiana Barbu, din luna august a anului 2014.
 
Serviciul de Comunicare şi Secretariatul Consiliului de Administraţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii