Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Primirea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a ambasadorului Republicii Lituania în România Arvydas Pocius 30 ianuarie 2015

ro

30 Jan, 2015 18:23 1045 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit vineri, 30 ianuarie 2015, pe ambasadorul Republicii Lituania în România Arvydas Pocius. 

În cadrul întrevederii au fost discutate cu precădere subiecte ale cooperării bilaterale, atât la nivel politic, cât şi economic şi sectorial. Bogdan Aurescu a apreciat nivelul excelent al dialogului politic dintre România şi Republica Lituania, reflectat şi de programul bogat de contacte la nivel înalt din ultimii ani. S-a făcut, de asemenea, o trecere în revistă a vizitelor aflate în pregătire pentru anul în curs. Au fost abordate şi aspecte legate de oportunităţile de dinamizare a schimburilor economice, precum şi posibilitatea de a atrage noi investitori lituanieni pe piaţa românească.  

Ministrul  de externe Bogdan Aurescu a evocat întrevederea pe care a avut-o cu omologul lituanian, Linas Linkevičius, în marja reuniunii extraordinare a Consiliului Afaceri Externe (CAE) din 29 ianuarie 2015, apreciind că, din discuţii, a reieşit similitudinea de poziţii pe temele de actualitate de pe agenda europeană, precum şi voinţa părţilor de a lansa proiecte comune.  În context  ministrul român al afacerilor externe  a menţionat  invitaţia adresată ministrului Linkevičius de efectua o vizită la Bucureşti, în cursul anului 2015. 

Cei doi oficiali au abordat şi problematica de securitate, în special din perspectiva situaţiei din Ucraina. Şeful diplomaţiei române a reafirmat, în context, sprijinul ţării noastre pentru măsuri ferme din partea Uniunii Europene, de sancţionare a tendinţelor de escaladare a situaţiei din teren.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii