Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului si Padurilor s-a deplasat in zonele din judetele Galati, Braila si Neamt unde urmeaza sa ajunga unda de viitura formata pe Siret

ro

01 Jul, 2010 19:35 812 Marime text

01.07.2010

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély s-a deplasat joi, 1 iulie 2010, împreună cu premierul Emil Boc şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, în zonele din judeţele Galaţi, Brăila şi Neamţ unde urmează să ajungă unda de viitură formată pe Siret.

Ca urmare a ploilor căzute în bazinul râului Suceava în după amiaza zilei de miercuri, 29 iunie, pe râul Siret, aval de confluenţa cu Suceava s-a produs o undă de viitură care se propagă şi în prezent  se află pe sectorul Roman-Săuceşti-Drăgeşti.

“Cu toate intervenţiile făcute de autorităţi, din păcate nu a putut fi evitat dezastrul creat de viituri. În ultimele săptămâni, datorită eforturilor depuse de echipele ANAR, am reuşit să ţinem apele în matcă. Însă cantităţile mari de apă căzute într-un interval de timp foarte scurt au creat acum mari probleme. O situaţie deosebită este la Galaţi, în dreptul localităţii Şendreni, pentru că nivelul Dunării este deja destul de ridicat, iar Siretul nu mai are unde să se reverse. Am analizat situaţia în comitetele pentru situaţii de urgenţă din Galaţi şi Brăila, iar echipele Apelor Romane, împreună cu cele ale ISJU, Armatei, Jandarmerie şi autorităţilor locale continuă operaţiunile de supraînalţare şi consolidare a digurilor”, a declarat ministrul László Borbély.

            După vizita în judeţele Galaţi şi Brăila, deplasarea va continua în zonele afectate din judeţul Neamţ.

            Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély se va deplasa vineri 2 iulie a.c. în localităţile inundate din judeţul Harghita.

DIRECŢIA DE COMUNICARE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii