Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intalnire Bilaterala Borbely-Hahn la Bruxelles

ro

21 Dec, 2010 00:02 971 Marime text

În data de 20 decembrie 2010, a avut loc la Bruxelles întâlnirea ministrului László Borbély cu Johannes Hahn, comisarul pentru politici regionale din cadrul Comisiei Europene.

Întalnirea a avut ca scop principal prezentarea de către reprezentantul Ministerului Mediului şi Pădurilor din România a intenţiei de a coordona, împreună cu ministerul omolog din Ungaria, prioritatea nr. 5 din cadrul Strategiei UE pentru regiunea Dunării, "Managementul riscurilor pentru mediu".

Prioritatea este deosebit de importantă pentru România, mai ales în contextul poziţiei pe care o are în bazinul hidrografic al Dunării, respectiv de ţară situată în poziţia cea mai din aval, care acordă o atenţie deosebită dezvoltării unui sistem eficient de management al riscurilor naturale în acest bazin.

"Pe de altă parte, România şi Ungaria au o cooperare tradiţională în domeniul protecţiei mediuluişi managementului apelor", a precizat László Borbély."În acest moment este în curs de finalizare un Plan de acţiuni bilaterale, care să concretizeze prevederile Strategiei UE în acest domeniu",a continuat ministrul Borbely.

Comisarul Johannes Hahn a apreciat eforturileşi interesul României pentru acest subiect şi a precizat că un asemenea Plan trebuie să prevadă nu numai acţiuni, dar mai ales o planificare riguroasă şi termene concrete de realizare. De asemenea, conţinutul acestui Plan şi materializarea lui trebuie să ia în considerare participarea tuturor, inclusiv ONG-uri şi agenţi economici. Totodată, Hahn a precizat că este necesar ca acţiunile care se întreprind de-a lungul fluviului Dunărea, inclusiv lucrările hidrotehnice, trebuie să aibă în vedere menţinerea, cât mai mult posibil, a cursului natural al acestuia. Laszlo Borbely a precizat că sunt avute în vedere proiecte care să contribuie la renaturarea Luncii Dunării, aspect apreciat de comisarul Hahn.

Un alt subiect pus in discuţie de către Johannes Hahn s-a referit la siţuatia derulării Programului Operaţional Sectorial pentru Mediu. Oficialul european a apreciat poziţia actuală de lider a României în ceea ce priveşte numărul de proiecte contractate în domeniul protecţiei mediului dar şi-a manifestat preocuparea în ceea ce priveşte implementarea acestora. László Borbély a precizat că legea achiziţiilor publice a fost modificată pentru accelerarea acestui proces şi se întreprind în continuare eforturi pentru eficientizarea procesului, inclusiv din punct de vedere al implicării mai activeşi stimulării autoritaţilor locale, principale beneficiare de proiecte în domeniul protecţiei mediului.

Direcţia de Comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii