Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Europeană a Justiţiei Civile

ro

24 Oct, 2014 11:12 2288 Marime text
Stimate doamne, stimaţi domni
 
             La data de 25 octombrie a fiecărui an, în întreaga Europă este sărbătorită Ziua Europeană a Justiţiei Civile, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene, eveniment prin care justiţia civilă este adusă în atenţia publicului european.
             Scopul celebrării acestei zile este acela de a apropia justiţia de cetăţeni, de a îi ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi, îngăduind acestora să-i înţeleagă mai bine mecanismele şi de a îmbunătăţi accesul la justiţie, prin intermediul evenimentelor organizate de către statele membre (zile deschise în instanţe de judecată, mese rotunde, programe de educaţie juridică în şcoli etc.).
             Ziua Europeană a Justiţiei Civile este destinată cetăţenilor şi studenţilor, precum şi persoanelor care activează în domeniul justiţiei.
             Consiliul Europei şi Comisia Europeană reamintesc, prin această sărbătoare, că Justiţia este, cu precădere, un serviciu pentru cetăţeni.
             Vă aducem la cunoştinţă, pe această cale, că la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, Ziua Europeană a Justiţiei Civile va fi celebrată prin organizarea evenimentului „Ziua uşilor deschise”, ocazie cu care justiţiabili, auditori de justiţie din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii, cursanţi ai Şcolii Naţionale de Grefieri şi studenţi ai mai multor facultăţi de profil din Bucureşti, vor avea acces direct la principalele compartimente şi direcţii în vederea corectei informări în legătură cu atribuţiile, competenţele şi activităţile instituţionale, precum şi rolul Consiliului  Superior al Magistraturii în cadrul sistemului judiciar.    
 
             În acelaşi spirit al sărbătoririi evenimentului, la data de 25 octombrie 2014,  în intervalul orar 10-14, Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia îşi deschide porţile celor interesaţi pentru a se informa despre atribuţiile, competenţele şi activitatea procurorilor.
            De asemenea, vă informăm că în data de 24 octombrie 2014, în Aula Institutului Naţional al Magistraturii, începând cu ora 09,30, Ziua Europeană a Justiţiei Civile va fi marcată prin lansarea oficială a Ghidului practic - Modele de cereri pentru justiţiabili în materie procesual civilă şi civilă şi a Ghidului practic - Modele de cereri pentru justiţiabili în materie penală, elaborate de Consiliul Superior al Magistraturii şi Institutul Naţional al Magistraturii, cu sprijinul Confederaţiei Elveţiene, în cadrul Programului de cooperare elveţiano-român. Pentru o largă diseminare, documentele au publicate pe site-ul CSM – www.csm1909.ro - secţiunea Modele de cereri pentru justiţiabili sau la adresa dedicată www.ghid.csm1909.ro, pe site-ul INM – www.inm-lex.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii