Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit cu Igor Luksić, vicepremier şi ministru al afacerilor externe şi integrării europene din Muntenegru

ro

17 Feb, 2014 14:28 1202 Marime text
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a avut, luni, 17 februarie a.c.,  o întrevedere cu Igor Luksić, vicepremier şi ministru al afacerilor externe şi integrării europene din Muntenegru.
Discuţiile au vizat experienţa României  în utilizarea fondurilor europene, în condiţiile în care Muntenegru este una dintre ţările care candidează pentru a obţine statul de membru al Uniunii Europene.
“Având la bază interesul european, rolul statelor membre este acela de a ajuta ţările candidate să evite greşelile în atragerea fondurilor UE şi de a asigura o implementare rapidă şi eficientă a finanţărilor care le-au fost alocate. De aceea, este foarte important să avem un sistem cât mai simplu şi cât mai puţin birocratic” , a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Oficialul român a reafirmat sprijinul României pentru integrarea Muntenegrului în structurile europene şi euroatlantice, menţionând totodată importanţa întăririi stabilităţii regionale, aspiraţiile comune ale cetăţenilor români şi muntenegreni pentru democraţie şi pentru un standard de viaţă ridicat.
La rândul său, Igor Luksić a mulţumit României pentru sprijinul constant pe care ţara noastră îl acordă în procesul de integrare, adăugând că apreciază în mod deosebit abordarea pragmatică în absorbţia fondurilor europene pe care a avut-o ţara noastră în 2013. Suplimentar, cei doi oficiali au convenit asupra unui transfer de expertiză de la specialiştii români, urmând ca ministrul Eugen Teodorovici să efectueze o vizită de lucru în Muntenegru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii