Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acordul de Parteneriat 2014 - 2020, care va fi transmis Comisiei Europene la sfârşitul lunii ianuarie a.c., va răspunde comentariilor serviciilor CE

ro

11 Jan, 2014 19:25 1076 Marime text
Acordul de Parteneriat 2014 - 2020 va fi transmis Comisiei Europene (CE) la sfârşitul lunii ianuarie a.c., iar în document au fost integrate deja unele dintre comentariile primite de la serviciile CE în decembrie.
Prima versiune a Acordului de Parteneriat 2014 - 2020 a fost transmisă serviciilor Comisiei la începutul lunii octombrie 2013, în cadrul dialogului informal purtat pentru pregătirea documentelor de programare pentru perioada 2014 - 2020.

În luna decembrie 2013, Comisia a transmis o serie de comentarii pe marginea documentului, iar ulterior reprezentanţii autorităţilor române au discutat cu partenerii comunitari despre acestea. În urma discuţiilor, unele comentarii a fost integrate în actuala versiune de lucru a Acordului de Parteneriat 2014 - 2020, în cazul altor comentarii s-a ajuns la o poziţie comună a celor două părţi, dar au fost şi comentarii pe care serviciile Comisiei le-au retras ca urmare a argumentelor aduse de partea română. Discuţiile dintre autorităţile române şi reprezentanţii Comisiei sunt o etapă firească în cadrul procesului de negociere dintre un stat membru UE şi Comisia Europeană.

România a avut o abordare proactivă în pregătirea documentelor de programare pentru perioada 2014 - 2020 şi a început din timp dialogul informal cu reprezentanţii Comisiei. Conform prevederilor regulamentelor europene, statele membre au la dispoziţie patru luni de la aprobarea regulamentelor pentru a transmite formal Acordul de Parteneriat. Regulamentele au fost publicate în Jurnalul Oficial al UE la sfârşitul lunii decembrie 2013, ceea ce înseamnă că nu există nicio întârziere în procesul de pregătire şi transmitere a documentului către CE. Pentru comparaţie, alte state membre UE nu au trimis până în prezent niciun document de programare serviciilor Comisiei Europene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii