Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România vizează preşedinţia Consiliului Executiv OMT

ro

15 Jun, 2012 16:56 1087 Marime text

În perioada 11-13 iunie, România a participat la cea de-a 93-a sesiune a Consiliului Executiv al OMT, fiind reprezentată de o delegaţie condusă de Marcel Boloş, secretar de stat în MDRT.

În acest context, demnitarul român a prezidat o parte a lucrărilor, în condiţiile în care ţara noastră exercită mandatul de prim-vicepreşedinte al Consiliului Executiv al OMT. Între altele, participanţii la lucrări au abordat aspecte legate de tendinţele înregistrate în turismul mondial, perspective viitoare, programul general de lucru al organizaţiei, calendarul acţiunilor viitoare, precum şi o serie de aspecte administrative şi statutare.

Totodată, în cadrul acestei reuniuni, România şi-a anunţat intenţia a de a candida, în această toamnă, la postul de preşedinte al Consiliului Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului.

În marja sesiunii Consiliului, demnitarul român a avut o întrevedere cu domnul Taleb Rifai, Secretarul General al OMT şi discuţii cu alţi membri ai conducerii OMT, pe agendă figurând subiecte legate de exercitarea, în acest an, de către România, a mandatului de prim-vicepreşedinte al Consiliului Executiv OMT, precum şi alte subiecte de interes comun. Delegaţia română a discutat şi despre organizarea în acest an, la Bucureşti, a unui congres internaţional dedicat turismului balnear şi medical, iniţiativă care se bucură de întreg sprijinul OMT.

De asemenea, demnitarul român a avut discuţii informale separate cu secretarul de stat pentru turism din Spania, Isabel Borrego Cortes, precum şi cu şefii delegaţiilor din Kenya, Jamaica, Serbia, Ungaria, Rep. Moldova, Mexic şi Franţa.

Pe linia promovării potenţialului turismului balnear românesc şi a eforturilor autorităţilor române de dezvoltare a acestui sector turistic, delegaţia română a avut o întrevedere bilaterală cu echipa managerială a revistei spaniole Tribunal Termal, interesată de cunoaşterea potenţialului balneo-climateric al României.

Nu în ultimul rând, prezenţa la Madrid a oferit şi oportunitatea unei întrevederi cu Eulogio Bordas, preşedintele companiei spaniole de consultanţă THR - compania care a creat brandul turistic al României, pentru realizarea unui follow-up privind modul şi rezultatele eforturilor naţionale de promovare a acestui brand.

***

Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Turismului este structura aleasă de conducerea OMT care coordonează toată activitatea organizaţiei în intervalul dintre sesiunile Adunărilor Generale şi asigură îndeplinirea activităţilor organizaţiei. CEx este format din 32 de state membre.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii