Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România - destinaţie de turism balnear

ro

08 Nov, 2011 18:30 1006 Marime text

România şi-a prezentat resursele balneare unice în Europa în cadrul World Travel Market, desfăşurat în perioada 7-10 noiembrie 2011 la Londra. În prima zi a târgului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat pentru operatorii de turism britanici Ghidul Turismului Balnear, primul material de acest gen realizat în România în ultimii 20 de ani. La prezentare au participat 11 companii britanice care şi-au arătat interesul pentru stabilirea de parteneriate cu operatorii şi hotelierii români care acţioneaza în turismul balnear.

Ghidul lansat la Londra conţine informaţii despre tradiţia, factorii terapeutici, facilităţile de tratament, indicaţiile terapeutice, spaţiile de cazare şi alte posibilităţi de petrecere a timpului liber pentru 34 de localităţi din România cu infrastructură balneară şi care au mari posibilităţi de dezvoltare.
În cadrul acţiunilor de dezvoltare a turismului balnear, pe lângă fondurile alocate dezvoltării infrastructurii de turism şi promovării, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a început activitatea de selectare şi licenţiere pentru acele localităţi care oferă condiţii de cazare şi tratament în conformitate cu standardele internaţionale.

"România are un uriaş potenţial pentru piaţa de turism balnear. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a început primele acţiuni concrete de dezvoltare şi promovare a acestui tip de produs turistic, iar primele reacţii sunt încurajatoare" a declarat Emilian Imbri, consilier al ministrului dezvoltării regionale şi turismului.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii