Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizari

ro

05 Mar, 2010 20:34 991 Marime text

Direcţia de comunicare

5 martie 2010
COMUNICAT DE PRESĂ

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului doreşte să clarifice câteva aspecte referitoare la articolul apărut pe portalul Hotnews cu titlul “Modificari pe piata imobiliara: Elena Udrea vrea sa dea PUZ-urile din Bucuresti primarilor de sector si sa elimine filtrul de la Ministerul Culturii”.

În acest moment, un grup de lucru format din specialişi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi ai Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional lucrează la la un proiect de ordonanţă de urgenţă care nu are în nici un caz scopurile menţionate în articol. În momentul în care proiectul va fi finalizat, acesta va fi supus dezbaterii publice, putând suferi îmbunătăţiri şi modificări în funcţie de propunerile venite de la partenerii de dialog (asociaţii profesionale, mediul universitar, societatea civilă şi mass-media).

Ministrul Elena Udrea nu este membră a acestui grup de lucru, dealtfel, iniţiativa este anterioară numirii doamnei Udrea în funcţia de ministru al dezvoltării regionale şi turismului.

Proiectul aflat în lucru nu încearcă să eludeze analizarea de către specialişti a planurilor urbanistice  pentru a facilita dezvoltarea necontrolată ci să asigure o avizare coordonată, în baza unor criterii transparente. Proiectul aflat în lucru se referă la asigurarea unor măsuri de simplificare a sistemului de avizare şi a fost iniţiat în conformitate cu memorandumul semnat între România şi Comisia Europeană, potrivit căruia Guvernul României trebuie să asigure realizarea unei reforme structurale, detaliată într-o serie de măsuri dintre care una se refera la reducerea semnificativa a procedurilor, termenelor şi costurilor avizelor şi autorizaţiilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii