Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări

ro

09 Mar, 2012 16:45 806 Marime text

Direcţia de comunicare

9 martie 2012

În urma apariţiei în presa a unor materiale privind programul „Renaşterea satului românesc – 10 case pentru specialişti”, pentru o corectă şi completă informare publică şi având în vedere că articolul citat nu conţine punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) cu privire la subiectul abordat, transmitem următoarele

PRECIZĂRI
 
1. Din cauza constrângerilor bugetare provocate de criza financiară, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a aplicat, încă din perioada 2010-2011, criterii de prioritizare a programelor de investiţii pe care le derulează. Astfel, aşa cum reiese şi din Ordinul nr. 996/16.02.2011, s-a stabilit ca prioritare să fie proiectele aflate în stadii avansate de execuţie, de peste 80%, în cazul cărora eventuala stopare a execuţiei şi conservarea şantierelor puteau costa chiar mai mult decat finalizarea lor.
2. În acest context, implementarea unui program nou, de amploare, cum este cazul Programului „Renaşterea satului românesc – 10 case pentru specialişti”, cu finanţare exclusiv de la bugetul de stat, nu ar fi fost posibilă. Precizăm că elaborarea şi lansarea programului au avut loc înainte de stabilirea planului guvernamental de austeritate, care a fost urmat de repetate rectificări bugetare negative.
3. În toată această perioadă, MDRT a căutat şi iniţiat soluţii alternative de finanţare a programelor lansate, dar şi a unora noi care se dovedesc importante, cu sprijinul investitorilor privaţi români şi străini, fie prin parteneriate public-private, fie prin credit-furnizor (cazul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii - PNDI), dar şi prin alte mijloace. În acest sens, conducerea MDRT a organizat şi organizeaza constant întâlniri cu investitori privaţi, mai ales străini, cărora le prezintă oportunităţile de afaceri din România.

Informăm jurnaliştii interesaţi de mediatizarea acestui subiect sau a altor subiecte din activitatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului că Biroul de Presă al MDRT le stă la dispoziţie cu toate informaţiile de care au nevoie.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii