Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O zi de poveste la Ziua Lacului Vidra

ro

22 Jun, 2012 19:14 1647 Marime text
foto2_vidra.jpgSâmbătă, 30 iunie, va avea loc festivalul „Ziua Lacului Vidra", proiect finanţat din fonduri europene, care are ca obiectiv atragerea unui număr cât mai mare de turişti într-o zonă nedescoperită cu adevărat, o zonă salbatica, strajuită de munti, un colţ de natură feeric din inima Munţilor Lotrului, unde linistea cu greu poate fi egalată.

Evenimentul se va desfăşura pe tot parcursul zilei de sâmbătă, în staţiunea Vidra, judeţul Valcea şi va fi prezentat de Bogdan Nicolai - realizatorul matinalului Alarma de la Pro FM, iar publicul poate fredona melodii de suflet alături de Compact şi Direcţia5.

foto4_vidra.jpgLacul Vidra se află în inima Munţilor Lotrului, la graniţa judeţului Vâlcea cu: Alba, Gorj, Hunedoara şi Sibiu, mai precis în staţiunea Vidra, la 30 km amonte de staţiunea Voineasa. Descoperirea naturii pe acest drum montan oferă vizitatorului prilejul de a cunoaşte una dintre cele mai frumoase zone montane ale ţării. Drumurile înguste prin mijlocul vegetaţiei luxuriante crează senzaţia unei lumi de poveste, te aştepţi la orice pas să te întâlneşti cu Hansel şi Gretl sau cu Scufiţa Roşie.

Bogată în activităţi culturale, majoritatea zonelor poartă amprenta specificului tradiţiei locale. Aşa cum scria Alexandru Vlahuţă în "România pitoreasca", referindu-se la plaiurile vâlcene, generoasă, natura a dat acestui ţinut "cu amândoua mâinile din toate frumusetile si din toate comorile cu care-i înzestrata Tara Româneasca".

Lacul şi locurile din zonă, cu un potential turistic natural complex, au un farmec aparte, fiind încărcate de basme şi legende pe care bătrânii satelor le păstrează în memorie şi sunt totdeauna pregătiţi să le împărtăşească cu vizitatorii curioşi. Nu e zidire veche, ruină, movilă de pamânt, de care să nu fie legat un cântec, o legendă, un nume de viteaz.

Turiştii şi amatorii de natură care doresc să viziteze o destinaţie pentru drumeţie, refacere, odihnă, aventură sau sport sunt asteptaţi într-o zonă care beneficiază de atracţii formidabile: chei, cascade, peşteri, peste 80 de trasee marcate şi întreţinute, posibilitatea practicării alpinismului, schiului, pescuitului şi vânătorii sportive, precum şi numeroase puncte belvedere.

Turismul montan beneficiază de condiţii deosebite de cazare şi petrecere a vacanţelor în staţiunile de acum celebre, Voineasa şi Vidra.

Organizatorul evenimentului este Asociaţia Eco-Natura, iar proiectul este finanţat prin Regio - Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 - Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii