Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Cristian Petrescu a verificat, pe litoral, stadiul lucrărilor de pregătire pentru deschiderea sezonului estival

ro

21 Apr, 2012 23:20 1189 Marime text

Ministrul dezvoltării regionale și turismului, Cristian Petrescu, a vizitat astăzi, 21 aprilie, mai multe plaje și hoteluri pentru a vedea care este, pe litoral, stadiul lucrărilor de pregătire pentru deschiderea sezonului estival.
În timpul vizitei, ministrul Cristian Petrescu a verificat plajele "Radio Vacanța" și "Tomis" din Mamaia, precum și plaja "La steaguri" din Neptun, care au fost grav afectate de furtunile din această iarnă și la care Administrația Națională „Apele Române", aflată în coordonarea Ministerului Mediului și Pădurilor, efectuează lucrări de reamenajare. Totodată, ministrul Cristian Petrescu a vizitat și două hoteluri din stațiunea Neptun și a discutat cu mai mulți reprezentanți ai autorităților și ai patronatelor din industria turistică pentru a afla dacă stațiunile sunt pregătite pentru deschiderea sezonului estival.

Ministrul dezvoltării regionale și turismului, Cristian Petrescu, a găsit mai multe zone de plajă unde lucrările sunt încă în curs și a atras atenția autorităților că mai au la dispoziție doar o săptămână până la minivacanța de 1 Mai când litoralul va fi luat cu asalt de turiști. „Am primit mai multe semnale din partea presei că încă mai este de lucru pe litoral. Am decis să vin la fața locului pentru a vedea care este stadiul reamenajării plajelor și pentru a trage un semnal de alarmă acolo unde este cazul. Trebuie să înțelegeți că, așa cum prevede legea, nu Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului se ocupă de amenajarea și administrarea plajelor și nici de curățenia și de starea generală în care se află stațiunile. Treaba noastră este să promovăm România, destinațiile și produsele sale turistice. Noi îi invităm pe turiști să vină pe litoral, dar autoritățile locale de aici, «Apele Române», pe zona de plaje, și privații trebuie să se asigure că ceea ce găsesc turiștii la fața locului îi va convinge să revină și altă dată. Tot ce pot să fac este, iată, să revin pe litoral pentru a doua oară în ultima lună și să insist ca autoritățile responsabile să-și facă treaba. Așa cum stă situația astăzi, mai sunt lucruri de făcut pe litoral, va trebuie să se lucreze zi și noapte până la minivacanța de 1 Mai pentru ca turiștii să găsească litoralul în ordine!", a declarat ministrul Cristian Petrescu.

Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii