Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDRT şi BDCE negociază finanţarea sistemelor de alimentare cu apă, tratarea apei şi locuinţe sociale

ro

18 Jun, 2012 23:48 1102 Marime text

Marcel Boloş şi Iulian Matache, secretari de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), s-au întâlnit astăzi, 18 iunie, la sediul MDRT, cu delegaţia Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), condusă de guvernatorul Rolf Wenzel.

Delegaţia BDCE şi-a exprimat interesul de a iniţia negocierile pentru etapa a II-a a proiectului Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi a staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori, proiect care urmează să fie implementat în perioada 2013 - 2017.

Discuţiile au vizat, pe lângă reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi a staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori, posibilitatea finanţării unui program de construcţie de locuinţe sociale, precum şi a reabilitării sistemelor centralizate de încălzire (CET).

***

Etapa I a proiectului Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi a staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori se derulează în perioada 2007 - 2014 prin Compania Naţională de Investiţii şi are o valoare de 160 de milioane de euro. Iniţial, proiectul includea 59 de localităţi însoţite de localităţile limitrofe mici din aglomerarea respectivă din 10 judeţe ale României: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Mureş, Tulcea şi Vaslui. Din economiile realizate până în 2011, s-a suplimentat lista de subproiecte cu 7 subproiecte din 6 judeţe (Covasna, Braşov, Ialomiţa, Ilfov, Prahova şi Suceava) şi a fost extinsă perioada de implementare a proiectului. Până în prezent, au fost recepţionate 34 de subproiecte, iar alte 15 sunt în fază de execuţie.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii