Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDRT, prezent la Târgul de Turism al României 2012

ro

15 Mar, 2012 21:17 1067 Marime text

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Cristian Petrescu, a inaugurat astăzi, 15 martie, Cea de-a XXVII-a Ediţie a Târgului de Turism al României, care se desfăşoară în perioada 15 - 18 martie a.c. la Centrul Expoziţional „Romexpo" din Bucureşti.

Cu această ocazie, ministrul a vorbit despre investiţiile realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) în infrastructura de turism, care au contribuit la înregistrarea unor creşteri constante în acest domeniu pe parcursul anului 2011, atât la sosirile vizitatorilor străini (+12,8%), cât şi la românii care au ales să-şi cunoască mai bine ţara (+16,9%). De asemenea, ministrul Cristian Petrescu a vorbit despre importanţa cooperării cât mai strânse dintre autorităţile publice şi operatorii economici în vederea diversificării şi creşterii calităţii serviciilor turistice pe care România le oferă.

Pentru ca turismul să-şi continue creşterea, este nevoie de o colaborare eficientă între autorităţile centrale, locale şi operatorii din turism. Statul şi mediul privat trebuie să lucreze împreună pentru diversificarea şi creşterea calităţii serviciilor turistice oferite. Vă asigur că ministerul va continua investiţiile în infrastructura de transport, edilitară şi în cea de agrement. Autorităţile locale trebuie să gândească în termeni de dezvoltare durabilă pe termen lung, să solicite de la Guvern bani pentru acele investiţii care aduc progres şi bunăstare comunităţilor lor, să fie deschise la parteneriate cu mediul privat şi, mai ales, să nu pună piedici investiţiilor private. La rândul său, mediul privat trebuie să aibă o mai mare disponibilitate la investiţii care nu produc neapărat profit triplu în primul an de exploatare.Şi, deloc în ultimul rând, noi, autorităţile centrale, trebuie să gândim fiecare pas al nostru cu privirea îndreptată spre mediul privat. Doar aşa putem reconstrui turismul românesc", a declarat ministrul Cristian Petrescu.

*

**

Cea de-a XXVII-a Ediţie a Târgului de Turism al României se desfăşoară, în perioada 15 - 18 martie a.c., la Centrul Expoziţional „Romexpo" din Bucureşti. MDRT participă la expoziţie cu un stand amenajat pe o suprafaţă de 75 mp cu patru laturi libere (tip insulă).

Târgul de Turism al României este organizat de Romexpo în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC) şi Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR).

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii