Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDRT - Precizari ministru Elena Udrea

ro

10 Dec, 2010 18:20 999 Marime text

În urma declaraţiilor făcute astăzi de Liviu Dragnea, în cadrul Adunării Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, referitoare la programul de reabilitare a infrastructurii locale, ministrul Elena Udrea face următoarele:

PRECIZĂRI

În loc să fie preocupat de modul în care instituţiile statului realizează achiziţiile publice pentru reabilitarea infrastructurii locale, ar fi de aşteptat şi de dorit ca domnul Dragnea să se preocupe mai mult de identificarea unor soluţii pertinente pentru rezolvarea problemelor grave de infrastructură existente în judeţul Teleorman.

Îl asigurăm pe domnul Dragnea că nu are motive de îngrijorare, întrucât licitaţiile pentru proiectele care vor fi derulate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii vor fi realizate în cel mai transparent mod cu putinţă şi cu stricta respectare a prevederilor legislaţiei în vigoare. Mai mult decât atât, câştigarea unei licitaţii de lucrări în cadrul acestui program va depinde atât de capacitatea logistică a unei firme de a desfăşura lucrări de genul celor cerute, cât mai ales de capacitatea ei de a convinge băncile să îi acorde un credit. Chiar şi firma preferată de domnul Dragnea, care câştigă toate licitaţiile pentru infrastructură organizate de Consiliul Judeţean Teleorman, poate participa la licitaţiile organizate în cadrul PNDI şi poate chiar să câştige aceste licitaţii dacă îndeplineşte condiţiile de participare şi vine cu o ofertă superioară competitorilor.

Întrucât Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii este un program cu credit furnizor garantat de Guvern, însuşi Guvernul este cel care organizează licitaţiile pentru achiziţii. Nimic nu-l împiedică, însă, pe domnul Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, să organizeze el însuşi licitaţii pentru realizarea unor lucrări de reabilitare a infrastructurii pe credit furnizor garantat chiar de Consiliul Judeţean Teleorman.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii