Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDRT continua razboiul impotriva constructiilor ilegale

ro

28 Dec, 2011 18:09 1086 Marime text

Demolarea extinderilor ilegale ale Hotelului Histria din Mamaia, care a avut loc astazi, 27 decembrie a.c., face parte din campania Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) de demolare a lucrarilor executate fara autorizatie de construire.

Actiunea de astazi s-a facut in baza prevederilor legale privind desfiintarea constructiilor cu destinatie turistica din statiuni, executate fara autorizatie de construire si aflate pe terenuri proprietate publica ori privata (Legea nr. 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii, Legea nr. 597/2001 privind unele masuri de protectie si autorizare a constructiilor in zona de coasta a Marii Negre, cu modificarile si completarile ulterioare, OUG nr. 41/2010 privind unele masuri pentru intarirea disciplinei in constructii, aprobata si modificata de Legea nr. 3/2011).

Mentionam ca proprietarul Hotelului Histria din statiunea Mamaia a executat fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari: etajarea si mansardarea hotelului, realizarea unei structuri din lemn la nivelul parterului si al etajelor 1, 2 si 3 si a unor scari exterioare pe structura metalica pentru accesul la fiecare nivel, precum si amplasarea unor foisoare din lemn. In plus, inspectorii ISC au constatat ca lucrarile de constructie nu corespund normelor in vigoare privind calitatea constructiilor si ca, astfel, pun in pericol siguranta persoanelor aflate in imobil.

Reprezentantii Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), din subordinea MDRT, au constatat incalcarea legislatiei, iar Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului l-a somat, inca de anul trecut si in repetate randuri, pe proprietarul constructiei ilegale sa o demoleze, asa cum prevede legea. Ultima somatie a fost inaintata vineri, 23 decembrie a.c., dar proprietarul nu i-a dat curs si a refuzat din nou sa aplice prevederile legale in vigoare. Ca urmare, astazi, 27 decembrie a.c., reprezentantii Directiei Generale Lucrari Publice din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, alaturi de celelalte institutii abilitate de lege, au demarat actiunea de demolare a constructiilor ilegale din cadrul Hotelului Histria.

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, spune ca, prin campania de demolari ale constructiilor ilegale, ministerul continua demersurile sale de transformare a statiunilor in destinatii turistice atractive. „Am declarat razboi regilor constructiilor ilegale! De cand am venit la minister, am promis ca voi face ordine in statiunile turistice si ca voi lupta cu oricine este nevoie pentru a le transforma in destinatii atractive pentru turisti. Vedem cu totii ce haos arhitectural a pus stapanire pe orasele si statiunile din jurul nostru. Nu ne putem astepta la valuri de turisti incantati cand plajele romanesti sunt pline de terase si de alte constructii fara gust, inestetice si uneori de-a dreptul mizerabile. Timp de 20 de ani, in multe statiuni, fiecare a construit dupa cum l-a dus capul, sub privirile ingaduitoare sau indiferente ale unor primari corupti sau nepriceputi. Nu mai putem continua in acest fel! Am schimbat legea pentru a putea interveni acolo unde primarii nu-si fac treaba si permit amenajari fara autorizatii de construire. Am facut eforturi de promovare a destinatiilor turistice din Romania, iar rezultatele sunt spectaculoase: cresteri cu 17% a turismului in primele trei trimestre ale acestui an. Daca vrem sa mentinem trendul ascendent si daca vrem ca turistii de anul acesta sa aleaga din nou Romania, trebuie sa continuam ceea ce am inceput si sa facem ordine in statiunile romanesti!", a declarat ministrul Elena Udrea.

Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii