Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ITB Berlin MDRT şi Organizaţia Mondială a Turismului pregătesc o conferinţă internaţională despre turismul balnear şi medical în România

ro

09 Mar, 2012 22:42 1320 Marime text
Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Cristian Petrescu, şi secretarul-general al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), Taleb Rifai, au discutat ieri, 8 martie, în cadrul Târgului Internaţional de Turism de la Berlin (ITB), despre organizarea în România, împreună cu OMT, în această toamnă, a unei conferinţe despre turismul balnear şi medical.

Secretarul-general al OMT, Taleb Rifai, s-a arătat interesat de iniţiativa venită din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi a spus că se va implica direct în organizarea evenimentului. În acest sens, secretarul-general Taleb Rifai l-a invitat pe ministrul Cristian Petrescu la sediul general al OMT din Madrid pentru a stabili detaliile acestei conferinţe şi pentru a se întâlni cu înalţi oficiali ai organizaţiei, dar şi ai Guvernului Regatului Spaniei.

În cadrul întâlnirii, secretarul-general Taleb Rifai şi-a manifestat întreaga susţinere pentru iniţiativele pe care România le are la nivelul organizaţiei internaţionale şi a apreciat rolul important pe care ţara noastră îl joacă în calitate de prim-vicepreşedinte al Consiliului Executiv al OMT.

„Ne întoarcem acasă cu veşti bune de la ITB Berlin. Am avut multe întâlniri importante şi am primit multe propuneri de parteneriate, ceea ce arată rolul tot mai mare pe care România îl joacă pe piaţa turistică internaţională. Am avut o întrevedere şi cu secretarul-general al OMT, domnul Taleb Rifai, în urma căreia pot să anunţ că România va organiza în această toamnă, împreună cu Organizaţia Mondială a Turismului, o conferinţă internaţională despre turismul balnear şi medical. Este un eveniment deosebit de important la care sunt aşteptaţi să participe cei mai mari specialişti în domeniu la nivel mondial. Vom marca astfel relansarea turismului balnear în România şi sperăm că, odată cu aceasta, reintroducerea ţării noastre în topul destinaţiilor pentru turismul balnear", a declarat ministrul Cristian Petrescu.

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Cristian Petrescu, a efectuat ieri, 8 martie, o vizită de lucru la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin (ITB) în cadrul căruia a avut mai multe întâlniri de lucru cu cei mai importanţi turoperatori din lume, TUI Germania, DerTour, ITS şi Frosch Touristik International (FTI), dar şi cu alţi specialişti din industria mondială a turismului.

* *

*

Târgul Internaţional de Turism de la Berlin (ITB) se desfăşoară în perioada 7-11 martie a.c. şi are 11.000 de expozanţi din peste 180 de ţări şi o suprafaţă de 160.000 mp. ITB Berlin este cea mai mare manifestare de acest gen din lume. Prima ediţie a târgului a avut loc în anul 1966, iar România participă din anul 1970. Standul din acest an al României a fost organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. El se întinde pe o suprafaţă expoziţională de 406 mp şi găzduieşte 45 de operatori economici din domeniul turismului şi din domeniile conexe, dar şi autorităţi publice locale şi asociaţii de promovare a zonelor turistice româneşti.

Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) este o structură din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), numără 155 de state membre, 7 teritorii şi peste 400 de membri afiliaţi. România a deţinut vicepreşedinţia Consiliului Executiv al OMT în perioada 2010 - 2011, iar din octombrie 2011 a devenit prim-vicepreşedinte al Consiliului Executiv.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii