Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fonduri europene pentru construirea Bailor Figa

ro

25 Jun, 2010 04:48 1153 Marime text

Ioan Andreica, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, va participa vineri, 25 iunie 2010, la Beclean, la inaugurarea Băilor Figa. Investiţia a fost finanţată în cadrul proiectului Dezvoltarea potenţialului balnear al lacurilor sărate din regiunea Nord Vest - Dej, realizat prin programul Phare 2005.

Prin acest proiect, cu o valoare totală contractată de 5.444.256 euro, au mai fost realizate lucrări la Cojocna şi Dej precum şi lucrări auxiliare de dotare cu utilităţi: apă, canalizare, electricitate şi telecomunicaţii. Investiţia de la Figa reprezintă 20,14% (1.096.501,25 Euro) din valoarea totală a proiectului.

Pentru realizarea băilor Figa a fost amenajată o zonă de circa 15 ha de teren incluzând centrul terapeutic, bazinul cu apă sărată, clădirea cu duşuri şi cabinetul medical, zidul de sprijin, amenajările peisagistice, plaja cu nisip, drumul de acces, aleile pietonale, parcarea, terasa şi împrejmuirea. Prin lucrările efecuate, resursele existente în zonă (nămol, apă sărăta) vor putea fi exploatate pe parcursul întregului an. Totodată, pe parcursul derulării lucrărilor au fost descoperite vestigii arheologice care atestă modalităţile de exploatare a sării în zonă în urmă cu 2000 de ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii