Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbateri privind viitorul turismului românesc

ro

09 Dec, 2010 22:59 932 Marime text
Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a participat astăzi, 9 decembrie 2010, la deschiderea conferinţei "Viitorul Turismului Românesc. Strategia digitală de promovare a României ca destinaţie turistică. De la awareness la vânzări".

Cu această ocazie, ministrul a subliniat că promovarea turistică a României pe Internet şi vânzarea on-line a pachetelor turistice reprezintă condiţii minimale obligatorii de acces între actorii din industria turismului.

"Întâlnirea noastră de astăzi este un pas înainte pe care îl facem, conform înţelegerii pe care o avem cu Facebook, în elaborarea unei strategii de comunicare integrate pe canalele de social media/new media a iniţiativelor ministerului în domeniul turismului. Strategie pe care dorim să o elaborăm şi să o implementăm în parteneriat cu industria de turism din România. De asemenea, dorim să avem campanii de comunicare on-line ale căror rezultate să le putem măsura în termeni de număr de turişti sosiţi în România şi, dacă vom fi inteligenţi şi eficienţi în promovare şi vânzare on-line de turism, atunci vom fi mai competitivi şi vom urca în ierarhia globală a destinaţiilor turistice", a mai precizat Elena Udrea.

Pe parcursul conferinţei, specialişti din turism, publicitate şi PR, creatori de opinie şi reprezentanţi ai unor companii specializate în promovarea şi vânzarea on-line a produselor turistice au dezbătut importanţa acestui proces pentru turismul românesc, concentrându-se pe teme precum: prezentarea reţelei Facebook ca instrument de marketing pentru promovarea domeniului turismului; succesul campaniilor de marketing pe internet pentru pachetele de vacanţe/zboruri/hoteluri (studii de caz); mecanisme de vânzare pe internet; beneficiile programului de parteneriat iniţiat de MDRT; oportunităţi şi strategii pentru viitor.

***

Evenimentul, organizat de MDRT, este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, Axa 5 - 'Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului', Domeniul Major de Intervenţie 5.3 'Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică'.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii