Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani mai mulţi pentru consolidarea unor clădiri publice cu risc seismic

ro

04 Sep, 2012 23:23 1019 Marime text

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a suplimentat cu 5,5 milioane lei bugetul Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă - componenta B. Această sumă va fi utilizată pentru finalizarea activităţilor de implementare a Proiectului, din care:

§ 4,81 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor la 11 obiective de investiţii în curs de desfăşurare, din care cele mai importante obiective sunt:

- Consolidare şi modernizare Spital Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni", pavilion A şi C, Municipiul Bucureşti,

- Consolidare şi modernizare Şcoala de Subofiţeri de Pompieri „Pavel Zăgănescu", pavilion central A şi B, Boldeşti, judeţul Prahova,

- Consolidare Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept - Aripa „Vasile Pârvan", Municipiul Bucureşti,

- Consolidare Spital Universitar CF Witing, Municipiul Bucureşti.

§ 690 mii lei pentru finalizarea activităţilor privind ridicarea nivelului instituţional şi serviciilor de auditare a Proiectului aferente anului 2012.

Proiectul de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamitãtilor naturale si pregãtirea pentru situatii de urgentã" - Componenta B - Reducerea Riscului Seismic are drept scop reducerea vulnerabilităţii seismice a infrastructurii care reprezintă prioritate din punct de vedere tehnic şi social, prin măsuri de consolidare antiseismică a clădirilor publice de importanţă vitală şi clădirilor în care se desfăşoară servicii publice de importanţă vitală, precum şi ridicarea capacitătii instituţionale în domeniul reducerii riscului seismic. Proiectul este finanţat dintr-un împrumut BIRD şi o co-finanţare a Guvernului României are un caracter multi-sectorial. Beneficiarii proiectului sunt autoritati publice centrale şi locale şi alte institutii non guvernamentale. Investiţiile complementare pentru asigurarea funcţionalităţii integrale a clădirilor sunt finanţate din alte surse legal constituite de beneficiarii direcţi.

Până la sfârşitul lunii august a.c. din totalul de 44 obiective cuprinse în cadrul Proiectului:

- la 33 obiective de investiţii s-au finalizat lucrările de consolidare şi refuncţionalizare;

- la 9 obiective de investiţii lucrările de consolidare sunt finalizate şi lucrarile de refuncţionalizare sunt în curs de desfăşurare şi se vor finaliza până la data de 31 octombrie 2012

- la 2 obiective de investiţii lucrările de consolidare sunt în curs de finalizare, urmând ca lucrările de refuncţionalizare să se finalizeze în cursul semestrului I 2013.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii