Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei noi proiecte din județul Gorj beneficiază de finanțare, prin MDRAP 16 oct 2014

ro

16 Oct, 2014 14:45 1357 Marime text
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, s-a aflat astăzi, 15 octombrie, în judeţul Gorj, unde a prezentat două proiecte ce urmează să fie realizate de Compania Națională de Investiții (CNI) și a semnat contractul de finanțare prin Programul Operațional Regional 2007-2013 (POR) pentru reabilitarea școlii din comuna Prigoria. Proiectele sunt derulate în cadrul programelor reglementate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

Modernizarea și extinderea capacității Stadionului Municipal Târgu Jiu este un proiect în valoare totală de 21,85 de milioane de euro, din care valoarea asigurată de MDRAP, prin CNI, este de 20,75 de milioane de euro. Cu o durată de implementare de 18 luni, proiectul presupune lucrări în urma cărora stadionul să respecte cerinţele UEFA pentru categoria 4 de clasificare a stadioanelor. Actualul stadion, cu o capacitate de 9.200 de locuri, nu îndeplinește condițiile pentru meciuri din cupele europene. După demolarea tribunelor existente, se vor construi două noi tribune (în est şi vest) cu o capacitate sporită, un hotel pentru sportivi în nord și corpul administrativ în sud. Cele 4 corpuri vor fi acoperite cu o copertină comună, ce va conferi unitate de percepţie pentru clădirea stadionului.

”Sunt investiţii importante pentru municipiul Târgu-Jiu şi judeţul Gorj, şi nu numai, sunt două obiective în domeniul sportiv, în valoare totală de 21,8 milioane de euro. Complexul Sportiv Stadion Municipal are 12.386 de locuri, 10.840 pentru public în general, ca şi caracteristici la tribuna I, zona pentru echipe şi oficiali, vestiare, zonă de recuperare, duşuri, sală de antrenament, zonă de control antidoping şi toate celelalte solicitări de la Federaţie şi oficiali, spaţii de lucru pentru presă, locuri şi spaţii conexe pentru public, parcare auto subterană şi spaţii publice.”, a afirmat Liviu Dragnea.

Indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost aprobați prin Hotărâre de Guvern în ședința de miercuri, 15 octombrie a.c.
Proiectul de Modernizare şi extindere capacitate Sala Sporturilor Târgu Jiu, în valoare de 2,69 de milioane de euro, cu o durată de realizare estimată la 12 luni, presupune extinderea capacității la 1.230 de locuri, instalarea unui nou sistem de nocturnă, suspendat de şarpanta metalică a clădirii și realizarea unei platforme de parcare.

Proiectul de Reabilitare și extindere a Școlii cu clasele I-VIII din comuna Prigoria are o durată de implementare de 4 luni, o valoare totală de 125.000 de euro, din care aproximativ 108.000 de euro reprezintă finanțare nerambursabilă, și se referă la asigurarea unei infrastructuri adecvate pentru practicarea sportului și a activităților recreaționale, prin amenajarea unui teren de sport și realizarea a două ziduri de sprijin elastice din beton armat.
* * *
Compania Națională de Investiții CNI SA este societatea comercială pe acţiuni aflată sub autoritatea MDRAP, care implementează Programul naţional de construcţii de interes public sau social.

Programul Operațional Regional 2007-2013 este unul dintre programele coordonate de MDRAP, prin care se asigură finanțarea, inclusiv din fonduri europene, a unor proiecte ce contribuie la dezvoltarea localităților, județelor și regiunilor din România. Programul finanțează, în principal, planuri de dezvoltare integrată a polilor de dezvoltare urbană,  obiective de infrastructură rutieră și de utilități, educațională, medicală și socială, proiecte de promovare și dezvoltare turistică, dar și proiecte ale microîntreprinderilor, de îmbunătăţire a reţelei de utilităţi şi a infrastructurii de afaceri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii