Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări MDRAPFE - audit programe europene

ro

07 Jun, 2017 18:03 1842 Marime text
În urma informațiilor apărute în spațiul public cu privire la o presupusă suspendare a misiunilor de audit pentru acreditarea autorităților de management responsabile pentru atragerea de fonduri europene, Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) face următoarele
 
 
PRECIZĂRI
 
 
Autoritatea de Audit desfășoară misiuni de audit la toate autoritățile de management: POAT, POCA, POIMM, POC, POCU, POR și POIM. 
 
Președintele Autorității de Audit, Aron Ioan Popa, menționează ”conform planului de audit, Autoritatea de Audit este în misiune de evaluare, urmând să emită o opinie cu privire la conformitatea sistemului de management și control pentru fiecare program operațional”. 
 
La rândul său, ministrul delegat al fondurilor europene, Rovana Plumb, dă asigurări „Câtă vreme pentru unele dintre aceste autorități de management misiunile de audit și-au finalizat deja ședințele de închidere ca urmare a evaluărilor realizate, nu se poate vorbi despre o suspendare a acestor misiuni sau a fondurilor  europene alocate României!”.
 
În cadrul acestui proces de acreditare, autoritățile de management și Autoritatea de Audit comunică permanent pentru a clarifica toate aspectele semnalate.
 
Cu privire la sistemele informatice MySMIS 2014 / SMIS 2014+, MDRAPFE precizează încă o dată că modulele necesare acreditării sistemului de management și control respectă toate cerințele prevăzute de regulamentele europene și funcționează la parametri corespunzători.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii