Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Liviu Dragnea, în vizită la Beclean

ro

17 Apr, 2015 18:02 1584 Marime text
Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a vizitat astăzi, 17 aprilie, la Beclean (județul Bistrița Năsăud) un bazin de înot, un campus școlar și un liceu, un drum județean și un bloc de locuințe pentru tineri. Investițiile sunt finanțate prin programele gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).
 
 "Vin cu foarte mare drag la Beclean, o localitate administrată de un primar foarte bun și harnic. Este un oraș foarte dinamic. Se vede dezvoltarea acestei localități, care este din ce în ce mai frumoasă și cu care va puteți mândri" - a declarat ministrul Liviu Dragnea.
 
 Bazinul didactic de înot de la Beclean are 5 culoare și o capacitate de 65 de persoane. Spații speciale au fost construite pentru vestiare, dușuri și grupuri sanitare, un cabinet de prim ajutor. Investiția a fost realizată de CNI în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, gestionat de MDRAP, și s-a ridicat la circa 6,59 milioane lei cu TVA.
 
"Este un program la care noi ținem foarte mult. Erau destule obiective blocate, oprite, când l-am preluat. Finanțarea bazinelor de înot va continuă și în anii următori. Este foarte important să continuăm acest program, mai sunt câteva bazine de înot finalizate, altele sunt în diferite faze de execuție", a explicat ministrul dezvoltării.
 
 Vizita a continuat la două proiecte care beneficiază de cofinanțare din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2007-2013:
 
 La Liceul Tehnologic Agricol Beclean, proiectul vizează lucrări de consolidare și reabilitare în valoare de 1,36 milioane lei, din care 849.980 lei reprezintă alocarea financiară din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională). Stadiul implementării proiectului este de 60%, iar termenul de finalizare - august 2015.
 
 Proiectul privind Campusul universitar unde funcționează Colegiul Național Petru Rareș și Liceul Tehnologic Henri Coandă,  are o valoare de 27,8 milioane lei, din care 22,6 milioane lei sunt asigurați din FEDR. Lucrările vizează reabilitarea, refunctionalizarea, extinderea și modernizarea corpurilor existențe, realizarea unui corp de școală nou cu 24 săli de clasă, amenajarea, sistematizarea și împrejmuirea incintei și construirea corpului pentru centrală termică. Proiectul este implementat în proporție de 30% și are termenul de finalizare în decembrie 2015.
 
 Tot astăzi, ministrul Liviu Dragnea a vizitat DJ 172, obiectiv de investiții din zonă finanțat de MDRAP prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Drumul va asigură condiții mai bune de acces între Beclean și Figa, dar și către complexul Băile Figa. Proiectul, cu o valoare de 2,68 de milioane de lei, a inclus lucrări de refacere a carosabilului și a unor podete.
 
 O altă investiție guvernamentală finalizată în Beclean de MDRAP, prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), este blocul cu 64 de apartamente pentru tineri, destinate închirierii. Administrația locală, care are în sarcină repartizarea locuințelor, a organizat astăzi evenimentul de predare către ținerii chiriași a cheilor celor 41 de garsoniere și 23 de apartamente cu două camere. Locuințele sunt finisate, iar băile complet utilate cu obiecte sanitare. Proiectul are o valoare de 6,78 de milioane de lei (inclusiv TVA).
 
 Ultimul punct pe agendă întalnirii este inaugurarea noului sediu al Primăriei Beclean. Proiectul aparține administrației publice locale, care a asigurat finanțarea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii