Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDRAP asigură finanțarea drumurilor pentru 20 de comune din Galați și 16 microbuze școlare repartizate în județ - 21 august 2014

ro

21 Aug, 2014 17:12 1811 Marime text
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, a semnat astăzi, la Galați, 21 de contracte de finanțare pentru obiective din județ, derulate prin programe gestionate de MDRAP, și a participat la predarea a 16 microbuze școlare achiziționate de minister.
Astfel, 20 de comune din județ vor beneficia de drumuri noi, pentru care au fost alocate fonduri în valoare de 13 milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală, destinat îmbunătățirii infrastructurii. Cu această ocazie, Liviu Dragnea le-a atras atenţia beneficiarilor să stabilească un grafic strict al lucrărilor de reabilitare a drumurilor locale şi comunale, iar lucrările să fie de calitate.
De asemenea, Liviu Dragnea şi primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, au semnat un contract de finanţare, în valoare de 3,78 de milioane de lei, care vizează modernizarea mai multor puncte termice, în vederea eficientizării distribuţiei energiei termice din oraş.  Proiectul face parte din Programul Termoficare 2006-2015 căldură și confort, componenta de reabilitare a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică, derulat de MDRAP.
Tot astăzi, județului Galați i-au fost repartizate 16 microbuze destinate transportului de elevi. Microbuzele vor ajunge în comunele Bălăbănești, Bălășești, Berești-Meria, Cosmești, Costache Negri, Fârțănești, Frumușița, Fundeni, Jorăști, Măstăcani, Nămoloasa, Poiana, Smârdan, Suceveni, Umbrărești și Vârlezi.
La cele mai multe dintre primăriile rurale există probleme legate de disponibilităţile financiare pentru a plăti măcar salariile funcţionarilor. Noi avem făcută o fundamentare pe care o vom prezenta Ministerului de Finanţe, probabil săptămâna viitoare, pentru a identifica exact care sunt nevoile stricte măcar pentru plata salariilor. La fel se va întâmpla acolo unde sunt probleme legate de plata pentru activităţile sociale, cele care ţin de primării, astfel încât primăriile să aibă anul acesta suficienţi bani pentru a plăti salariile şi pentru a-şi asigura funcţionarea până la sfârşitul lui 2014.", a declarat ministrul Dragnea. Potrivit acestuia, sunt semnale din mai multe zone din ţară că, din septembrie-octombrie, în unele cazuri, primarii de comune nu vor avea fonduri suficiente pentru a-şi plăti angajaţii, pentru angajarea de șoferi care să conducă microbuzele școlare, dar şi pentru a asigura plăţile sociale.
Alte două microbuze școlare au fost predate comunelor Cavadinești și Tulucești, în luna iulie 2014, când MDRAP a realizat prima repartizare din lotul de 600 de autovehicule achiziționate în acest an. Pentru a onora toate cele peste 1.200 de solicitări în acest sens, ministerul a demarat recent achiziția unui nou lot de microbuze, autocare și autobuze.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii