Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Dragnea „Am cunoscut un tânăr care vrea sa lupte pentru mai binele societății românești. Are sprijinul meu”

ro

06 Mar, 2015 11:34 1163 Marime text
Am cunoscut un tânăr care vrea să lupte pentu viața lui, pentru viața semenilor lui și pentru mai binele societății românești. Are sprijinul meu total”. Declarația a fost făcută de Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, joi, 5 martie, după întâlnirea avută la sediul ministerului cu Laura Armeanu, voluntar în cadrul Asociaţiei „Salvaţi Copiii”. 
 
Laura, o tânără aflată în clasa a XII-a, a cerut întâlnirea cu ministrul dezvoltării ca să poată prezenta unele dintre problemele cu care se confruntă copiii și tinerii cu dizabilități, cu încrederea că soluțiile pot veni, în parte, de la administrația publică centrală.
 
Avem în vedere rezolvarea problemelor copiilor cu dizabilităţi şi a persoanelor cu dizabilităţi în instituţiile publice, dotarea corespunzătoare cu rampe, poate chiar cu lifturi, avem nevoie de rampe pentru microbuze, un covor care are un fel de asperităţi pentru ca persoanele care au baston să identifice unde se află trecerile de pietoni”, a spus Laura Armeanu.
 
Ministrul Liviu Dragnea și-a arătat susținerea și s-a declarat convins că e nevoie ca instituțiile publice și societatea în ansamblu să se implice mai mult: „Societatea e obligată să le creeze condiții, pentru a avea o viață normală, și pentru asta trebuie schimbate foarte multe lucruri, plecând de la soluții de proiectare, de la atitudine în cadrul instituțiilor și până la mentalitate”.
 
Ca să poată avea loc discuții avansate, Liviu Dragnea a propus reprezentantei „Salvați România” o întâlnire de lucru la care să participe și reprezentanți ai ministerelor de resort pentru problemele expuse. Cei doi au căzut de acord ca cerințele concrete să fie transmise din timp, astfel încât până la următoarea întrevedere să se poată veni deja cu primele soluții din partea administrației.
 
Sunt bucuros şi mulţumit că am întâlnit o tânără luptătoare, cu o gândire extrem de profundă. Am avut o discuţie serioasă despre schimbarea mentalităţii în societatea românească. Am stabilit împreună să organizăm o întâlnire cu încă trei miniştri, din domeniile educaţie, sănătate şi muncă, o întâlnire care să se finalizeze cu un document, un acord, care să stea eventual şi la baza unui memorandum, care să fie aprobat în Guvern şi care să schimbe complet atitudinea instituţiilor publice”, a declarat Liviu Dragnea.
 
Viitoarea întâlnire ar putea da și startul unei campanii de sensibilizare, prin care Laura și colegii ei doresc să determine o schimbare de atitudine în societatea românească. Ei doresc să obțină mai multă înțelegere din partea oamenilor față de problemele zilnice cu care se confruntă și față de faptul că o persoană cu dizabilități poate fi inclusă în societate și poate contribui la dezvoltarea ei, primind un tratament corect din parte societății.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii