Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa a continuat activitatea de control şi verificare a societăţilor comerciale

ro

05 May, 2017 13:22 1857 Marime text
In perioada 01-30.04.2017, Inspectoratul Teritorial de Munca Constanta a continuat  activitatea de control si verificare a societaţilor  comerciale, care isi desfasoară activitatea pe raza judeţului Constanţa.
          Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislaţia muncii , securitatea si sănătatea în munca a salariaţilor precum si verificarea masurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare .
         Serviciul  Control Relaţii de Munca  din cadrul I.T.M. Constanţa a verificat  în luna aprilie  un  numar de 260 agenti economici din care 48 au fost sanctionaţi. S-au aplicat un numar de 40   amenzi  în valoare de 337.400 lei  și 8 avertismente. S-au dispus un numar de 421 masuri cu termen  de remediere a neconformitatilor.
          Au fost depistaţi 21 de  angajatori care practicau munca nedeclarată, cu un numar de 83   persoane  care nu aveau încheiate contracte individuale de munca sau pentru care contractul individual de munca nu era transmis in REVISAL.
      In luna aprilie 2017, actiunile de control privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, desfășurate  în cadrul Campaniei Naționale  “O zi pe săptămână »au vizat domeniul de activitate : Fabricarea produselor de brutarie si a produselor fainoase. Controalele au avut loc pe data de 04 și 25 aprilie și s-au desfășurat atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții.
      Neconformităţi depistate :              
Nerespectarea prevederilor legale privind evidenţa orelor  de lucru prestate de salariati;
Incalcarea prevederilor legale  referitoare la incheierea in forma scrisa  și transmiterea in REVISAL a contractului individual de munca;
Nerespectarea prevederilor art.168(1) –Lg.53/2003 privind acordarea drepturilor salariale restante;
Incălcarea prevederilor legale privind munca suplimentara și munca de noapte; 
          Serviciul Control Securitate si Sănătate in Munca din cadrul I.T.M.  a verificat în perioada 01-30.04.2017  un numar de 180 angajatori, s-au dispus un numar de 389 masuri de remediere a neconformitatilor constatate, s-au aplicat 14 amenzi contravenționale in valoare de 50.500 lei.     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii