Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESĂ Vizita viceprim-ministrului Liviu Dragnea în județul Bacău 13 octombrie 2014

ro

13 Oct, 2014 19:56 2056 Marime text
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, s-a aflat astăzi, 13 octombrie, în judeţul Bacău, alături de prim-ministrul Victor Ponta, unde a înmânat două contracte de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (gestionat de MDRAP), în valoare totală de aproximativ 900.000 de lei.

Astfel, localitatea Dărmănești va beneficia de o grădiniţă cu 4 săli de grupă, cu program prelungit, valoarea totală a proiectului fiind de 150.000 de lei.

”Primul lucru pe care ni l-a cerut premierul, când am venit la guvernare, a fost să nu se mai risipească bani, şi în special banii pentru dezvoltare. În primul rând, a cerut modernizarea satului românesc şi, în acest sens, banii sunt alocaţi pentru obiectivele minimale, obligatorii, care trebuie să existe în fiecare sat şi mic oraş din România: alimentare cu apă, canalizare, dispensar, şcoală, străzi şi tot ceea ce este nevoie pentru un nivel minim de civilizaţie. Pentru oraşele mici, care au fost uitate în permanenţă de la toate programele, situație în care se găseşte şi oraşul dumneavoastră, a cerut ca o sumă importantă de bani europeni să fie special destinată pentru următorii ani. A cerut să nu mai existe copil în România care să vrea să ajungă la şcoală şi să nu aibă cu ce să ajungă – și achiziţionăm 2.000 de microbuze şcolare; ne-a cerut să investim în toate şcolile cu şantiere începute din 2007, şcoli în care nu se mai poate învăţa şi merge - și am făcut contracte, până acum, pentru peste 500 de şcoli, care vor fi finalizate în această toamnă sau la primăvară, cu peste 240 de milioane de euro.”, a afirmat ministrul Dragnea, adăugând: ”Este păcat ca acest oraş să nu aibă o grădiniţă. Vă aştept să veniţi și cu proiectele pentru reabilitarea străzilor; după ce facem canalizarea, să facem şi străzile.”

În Dărmănești, ministrul Dragnea a vizitat și șantierul proiectului privind sistemul de canalizare și construcție a stației de epurare din localitate.
Fonduri de peste 700.000 de lei au fost alocate, în acest an, și comunei Mărgineni, pentru asfaltarea și modernizarea drumurilor de interes local.
”În județul Bacău, avem în finanţare, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, 89 de obiective. Pentru aceste obiective, care se referă la alimentări cu apă, la canalizare, la drumuri comunale, la școli, la grădinițe, la drumuri județene, la tot ceea ce înseamnă obiective care sunt necesare pentru servicii publice mai bune pentru cetățeni, au fost alocate în total, până la această oră, 55 de milioane de lei numai pentru acest program.”, a precizat ministrul dezvoltării regionale.

Tot astăzi, vicepremierul Dragnea a prezentat, la Bacău, proiectul ”Modernizare şi dotare Secţie Radioterapie - Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău”, obiectiv care urmează să fie finanțat prin Compania Națională de Investiții (CNI), aflată în coordonarea MDRAP.

”Prin acest proiect, se vizează înlocuirea actualului aparat de cobaltoterapie cu unul performant şi modern. De asemenea, Pavilionul A, care nu mai corespunde, se va construi de la zero, în conformitate cu toate cerinţele actuale, de retehnologizare şi de modernizare a secţiei de cobaltoterapie a spitalului. Printre primele lucrări care se vor executa, se numără și consolidarea faţadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie din aluminiu, reparaţii totale ale tuturor instalaţiilor sanitare şi modernizarea acestora. De asemenea, se va monta un ascensor care să poată transporta pacienţii, aşa cum este cerut de toate reglementările în domeniu.”, a subliniat viceprim-ministrul Liviu Dragnea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii