Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - MDRAP a alocat fonduri în valoare de peste 30 de milioane de lei ..... 12 septembrie 2014

ro

12 Sep, 2014 17:18 1361 Marime text
MDRAP a alocat fonduri în valoare de peste 30 de milioane de lei pentru 90 de obiective de investiții din judeţele Bihor şi Sibiu
 
 
Astăzi, 12 septembrie, în prezența viceprim-ministrului Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, județele Bihor și Sibiu au primit 10, respectiv 7 microbuze școlare, din primul lot de 600 achiziționate de MDRAP pentru elevii din mediul rural.

”Fără să folosim vorbe mari, investiţia în educaţie (şi noi vrem să investim în copii) este poate cea mai importantă pentru viitor. Pentru că, dacă generaţiile care vin după noi sunt slab pregătite, în primul rând ele vor avea probleme cu viaţa proprie şi, în al doilea rând, putem avea o problemă, ca naţiune – pentru că, ştiţi bine, concurenţa în lume este foarte mare, iar, dacă ai oameni pregătiţi, care pot genera dezvoltare şi progres, ai şi bunăstare, dacă nu, în războiul economic, infernal, poţi avea mari probleme.”, a declarat Liviu Dragnea, după înmânarea cheilor celor 10 microbuze alocate județului Bihor.

În plus, în județul Bihor vor fi realizate 70 obiective de investiții, finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Proiectele, ale căror contracte de finanțare au fost semnate astăzi de ministrul Dragnea, la Oradea, au o valoare totală de 8,8 milioane de lei (din care peste 6 milioane reprezintă alocări suplimentare) și vizează, în principal, reabilitarea infrastructurii rutiere, alimentarea cu apă și extinderea rețelei de canalizare în 25 de localități bihorene.

Totodată, la şcoala cu clasele I-VIII ”Nicolae Popoviciu” din Beiuș, va fi construit un nou corp de clădire, cu 7 săli de clasă şi anexe, pe o suprafață de 600 mp. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2007-2013, și are o valoare de aproximativ 3 milioane de lei, peste 600 de elevi și 40 de cadre didactice beneficiind, astfel, de o unitate de învăţământ reabilitată, modernizată, extinsă și echipată.

”Abandonul şcolar nu poate fi prevenit doar printr-o singură măsură. Dar este foarte greu să convingi copiii să meargă la şcoală când nu ai unde să îi trimiţi. În primul rând, trebuie să aibă o şcoală modernă şi bine dotată.”, a precizat ministrul dezvoltării regionale.
Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, au primit finanțare și 20 de proiecte din 16 localități ale județului Sibiu. Valoarea totală a contractelor semnate cu autoritățile publice locale sibiene este de aproape 20 de milioane de lei, din care 6 milioane de lei constituie alocări suplimentare.

Cu această ocazie, vicepremierul Dragnea a mai spus că, după şedinţa de guvern din 22 septembrie, la rectificarea bugetară, se vor mai aloca fonduri pentru investiţiile nefinalizate, dar şi pentru sprijinirea autorităţilor locale care se confruntă cu mari probleme de finanţare, din diverse motive, pentru plata salariilor, pentru asistenţa socială, pentru şcoli sau pentru reparaţii de drumuri judeţene și comunale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii