Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Judeţele Dâmboviţa şi Mehedinţi se dezvoltă prin programele gestionate de MDRAP 05 Septembrie 2014

ro

05 Sep, 2014 16:39 1401 Marime text
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a semnat astăzi, 5 septembrie, la Târgovişte, contracte de finanţare a investiţiilor locale şi a predat judeţelor Dâmboviţa şi Mehedinţi 23 microbuze destinate transportului de elevi din mediul rural.

Astfel, în judeţul Dâmbovița, două proiecte de infrastructură educaţională au primit fonduri europene pentru implementare. Este vorba de proiectul pentru reabilitarea Grupului Şcolar Agricol Voineşti, în valoare totală de circa un milion de lei, din care valoarea alocării nerambursabile este de 634.081 de lei şi de lucrările pentru modernizarea şcolii cu clasele I-VIII din satul Gura Şuţii. Lucrările sunt estimate la 729.602,97 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate este de 573.810 lei. Proiectele se derulează în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2014 (POR).

Alte 55 de proiecte POR, în valoare de 835 de milioane de euro, sunt în derulare sau finalizate în acest judeţ, dintre care 22 în municipiul Târgovişte.

Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), 31 de proiecte din Dâmboviţa au primit fonduri suplimentare în valoare de 9 milioane de lei: 24 de obiective deja începute şi 7 investiţii noi.
Îi rog pe beneficiari, pe primari şi pe preşedintele Consiliului Judeţean şi, de asemenea, pe domnul prefect, să urmărească, cu atenţie, modul în care se derulează lucrările, calitatea lucrărilor şi termenele care trebuie respectate. Vom trimite controale periodic pentru a verifica şi noi cum se derulează lucrările. Vorbim de bani publici, trebuie să ne asigurăm că obiectivele pe care le finanţăm vor fi finalizate la termen şi că vor oferi servicii de calitate cetăţenilor. Nu facem investiţii de dragul de a face investiţii, ci pentru a ridica, în primul rând în zona rurală, nivelul de civilizaţie şi de acces al cetăţenilor la apă curentă, canalizare, drumuri asfaltate, şcoli modernizate.”, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea.
Tot astăzi, Liviu Dragnea a predat 12 microbuze şcolare pentru comune din judeţul Dâmboviţa: Bărbuleţu, Buciumeni, Bucşani, Cornăţelu, Dragomireşti, Lucieni, Nucet, Ocniţa, Răscăeţi, Tătărani, Vişina, Vişineşti. Din tranşele anterioare de livrare au fost predate alte 5 microbuze în Braniştea, I.L. Caragiale, Mătăsaru, Tărtăşeşti, Vulcana-Băi, iar în octombrie/noiembrie 2014 se estimează că vor mai primi încă 10 şcoli din comune dâmboviţene.

În judeţul Mehedinţi, întâlnirea a avut loc la Consiliul Judeţean din Drobeta-Turnu Severin, unde viceprim-ministrul Liviu Dragnea a predat microbuze pentru 11 localităţi: Brezniţa-Motru, Broşteni, Burila Mare, Gogoşu, Grozeşti, Iloviţa, Jiana, Pădina, Pristol, Prunişor, Siseşti, alte 17 urmând a primi cheile în următoarea perioadă. Din acelaşi lot de 600 de microbuze, pe 23 iulie, la Bucureşti, au primit microbuze localităţile Corcova şi Şimian.
La nivelul judeţului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat fonduri suplimentare de 6 milioane de lei, pentru 59 de proiecte PNDL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii