Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MCSI finanteaza prin fonduri comunitare modernizarea structurii de cercetare a Universitatii Babes-Bolyai, Cluj-Napoca

ro

20 Jul, 2010 17:48 862 Marime text

MCSI finanţează prin fonduri comunitare modernizarea structurii de cercetare a Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca

Bucureşti, 20 iulie, 2010. Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale (OIPSI), susţine, din fonduri structurale, proiectul denumit „Sistem electronic aplicativ integrat de educaţie al Universităţii Babeş-Bolyai”. Acest proiect permite dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de cercetare existentă în Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.
MCSI-OPISI a încheiat contractul de finanţare aferent proiectului în data de 31.08.2009, pentru o valoare totală eligibilă de 5.498.600 lei. Finanţarea nerambursabilă acordată este în pondere de 98% din valoarea totală eligibilă a proiectului. Proiectul se implementează în 24 de luni de la data semnării contractului de finanţare, în prezent acesta aflându-se în stadiu avansat de implementare. 
Proiectul „Sistem electronic aplicativ integrat de educaţie al Universităţii Babeş-Bolyai” îşi propune să conducă la:
- dezvoltarea unui portal e-Learning care să asigure, pe de o parte, cooperarea prin instrumente IT cu instituţii academice din Romania şi din întreaga lume şi, pe de altă parte, facilitarea accesului la informaţie şi suport tehnologic de ultimă oră;
- implementarea unui portal e-educaţie pentru administrarea de conţinut educaţional şi management al activităţii universitare;
- facilitarea accesului la învăţare pentru studenţii ciclurilor de licenţă, masterat, doctorat, precum şi facilitarea comunicării între cadrele didactice, prin accesul la materiale on si offline, efectuat la cel mai înalt nivel tehnologic.
Implementarea proiectului va avea ca rezultat final promovarea interacţiunii dintre Universitate şi studenţi/profesori, prin valorificarea potenţialului IT.
Proiectul se încadrează şi în contextul desfăşurării programelor de life long learning (învâţare pe tot parcursul vieţii), contribuind la buna desfăşurare a acestora prin dezvoltarea unei platforme integrate şi prin implementarea unor metodologii de predare de tip e-Learning la nivelul întregii universităti. Folosirea unei platforme integrate e-Learning în activitatea didactică va permite dezvoltarea unor abilităţi şi competenţe necesare pe parcursul vieţii în societatea bazată pe cunoaştere.
Proiectul „Sistem electronic aplicativ integrat de educaţie al Universităţii Babeş-Bolyai” face parte din operaţiunea 3.2.3 „Susţinerea implementării de aplicaţii de e-Educaţie” din cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa prioritară 3 „TIC pentru sectoarele public şi privat”.
OIPSI este organizat la nivel de direcţie generală, în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, având ca scop gestionarea proiectelor finanţate din Fonduri Structurale în domeniul IT&C, prin implementarea operaţiunilor Axei III din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.
MCSI este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitaţi www.mcsi.ro.

Biroul de Presă
Minsterul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii