Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă M.Ap.N. Ştafeta Veteranilor ia startul pe un nou traseu de alergare

ro

17 Sep, 2015 13:23 1214 Marime text
Militarii organizaţi voluntar în grupul Invictus România vor lua startul vineri, 18 septembrie, la ora 9.00, din faţa Instituţiei prefectului judeţului Timiş, pe cel de-al doilea traseu de alergare din cadrul ediţiei din acest an a Ştafetei Veteranilor. Traseul are o lungime de aproximativ 90 de kilometri şi include localităţile Timişoara, Păuliş şi Arad.
Ştafeta va fi purtată de militarii echipei Invictus România la monumentele de pe traseu dedicate eroilor şi va fi întâmpinată, în localităţile Păuliş şi Arad, de militari ai Brigăzii 18 Infanterie “Banat”, de reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi ai asociaţiilor care sprijină activitatea.
În respectivele localităţi se vor desfăşura ceremonii comemorative dedicate eroilor din luptele pentru eliberarea teritoriului naţional în cel de-Al Doilea Război Mondial.
Jurnaliştii care doresc să asiste la evenimente vor fi aşteptaţi vineri, 18 septembrie, la ora 8.50, în faţa Instituţiei prefectului judeţului Timiş, sâmbătă, 19 septembrie, la ora 9.50, la Monumentul Eroilor de la Păuliş şi luni, 21 septembrie, la ora 12.15, în Piaţa Avram Iancu, din municipiul Arad.
 *****
Ştafeta este reprezentată de un drapel tricolor, purtat de militarii voluntari ai echipei Invictus România pe o distanţă de peste o mie de kilometri, pe patru trasee care corespund, în principal, cu direcţiile de acţiune ale Armatei României, în anul 1944, pentru eliberarea teritoriului naţional.
În fiecare dintre localităţile în care s-au desfăşurat lupte, purtătorii ştafetei vor înmâna un drapel naţional veteranilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, urmând ca acestea să fie predate autorităţilor locale şi să fie arborate pe un edificiu reprezentativ pentru comunitate. 
Purtătorii Ştafetei Veteranilor vor ajunge, pe 25 octombrie, la Carei, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român”.
Evenimentul este organizat în contextul Anului Veteranilor de Război şi al sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României, fiind susţinut de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” şi Asociaţia de Caritate din Armata României „Camarazii”.
                                                                    
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii